Ingrid Helene Håvik sin vokal er en lytteopplevelse i seg selv på dette andrealbumet til Highasakite. Ikke rart at mange land ute i verden lanserer dette albumet i løpet av våren.

Debuten "All That Floats Will Rain" for to år siden skapte bølger. Det vi får på dette andrealbumet viser et langt modnere og selvsikkert band produsert av en landets beste lydmakere, Kåre Chr. Vestrheim. Han har en tendens til å fylle på med for mye lyd og litt for fete arrangementer. Så også her. Han og de fem bandmedlemmene tar det likevel passe ned nå og da slik at man ikke blir sliten av å lytte til "Silent Treatment".

Under Spellemannprisutdelingen framførte Higasakite den glimrende låten "Since Last Wednesday". Det er kanskje det mest fengende og umiddelbare sporet her, mens resten vokser og gror seg til etter gjentatte lyttinger. Neppe for folk flest, men bandet har nok med agn ute til å fange deg om du er sulten nok på denne indiepopen. Variasjonen er stor. Fra et par dvelende og stilige ballader til den heftige og stilige "Darth Vader" til den prangende og slående "Iran".

Highasakite viser både luft og styrke.

Highasakite.JPG