— Jeg kan ikke forstå at det skal ha noen interesse hvem som står bak konserten, sier Roger Albin Andersen. Onsdag brukte Fædrelandsvennen en god del energi på å finne ut hvem som egentlig står bak oppsetningen av Sting på Odderøya Amfi 28. juni. KRS Concerts var arrangørnavnet som ble oppgitt av prosjektkoordinator Dag Tynes, men hvem som skjulte seg bak navnet var han altså ikke villig til å røpe.

— Det er en solid base med mennesker som arrangerer mange konserter. De er ikke fra Sørlandet. De vil ikke blande dette sammen med andre ting de holder på med, var den kryptiske meldingen fra Tynes til Fædrelandsvennen tirsdag.

Tar risikoen

Men når Fædrelandsvennen ringer og spør er ikke Roger Albin Andersen redd for å bekjenne sin befatning med saken.

— Det er meg i samarbeid med Live Nation Norge som gjør dette. Jeg tar hele risikoen, og har også ansvaret for at dette blir gjennomført på en ordentlig måte, sier Albin Andersen.

Hjemme i Stavern fikk han i november kommunens kulturpris etter å ha drevet suksessforetaket Stavernfestivalen siden 2001. Her spilte også Bob Dylan sist sommer, på samme måte som han opptrådte i Kristiansand for Odderøya Live. Men mens Stavernfestivalen lever i beste velgående, gikk som kjent Odderøya Live konkurs i høst.

Lokale aktører

— Det var veldig synd at det gikk slik. Og jeg vil understreke at det langt fra er slik at jeg nå skal komme utenfra og vise hvordan ting skal gjøres, sier Albin Andersen.

— Har du opprettet samarbeid med noen lokale aktører?

— Ikke ennå, men hvis det finnes folk i byen vi kan samarbeide med gjør vi gjerne det. Foreløpig har vi ikke kommet lenger enn å slippe artisten og å booke hotellrom, sier Albin Andersen.

Han liker som nevnt ikke oppmerksomhet rundt sin egen person, og er ikke vant til det heller:

Skjønner at du spør

— Jeg har også tidligere arrangert ting i andre byer, og da er det ingen som har vært opptatt av hvem som sto bak. Men jeg skjønner jo hvorfor du spør, når vi ser på hvordan det har gått med andre som har arrangert store konserter på Odderøya, sier han.

Sting opptrer også i Stavanger og Bergen i sommer, men disse arrangementene gjør Live Nation med andre samarbeidspartnere enn Roger Albin Andersen.

— Jeg har sett Sting flere ganger før, og jeg har også satt ham opp på Stavernfestivalen. Det er en fantastisk artist. Odderøya er også et fantastisk sted å arrangere konserter, og jeg tror Sting er en «riktig» artist å sette opp her. Foreløpig gjør vi bare denne ene konserten, så får vi se hvordan det går.

— Hvor mange publikummere må dere ha for å gå i balanse?

— Det vet vi ikke ennå. Det er avhengig av hvor mye kostnadene baller på seg. Men at det skal gå bra er jeg sikker på.