— Jeg var på setesdalkapplekene i juni og skrev noen dikt og sangtekster inspirert av oppholdet. Jeg kommer til å fremføre en prolog om hvorfor Setesdal er interessant. I tillegg skal jeg og de andre bidragsyterne ha en samtale om kulturen før og nå. Det blir et bra arrangement, hvor jeg håper mange møter opp for å oppleve Trisyn, forteller Cornelius Jakhelln.

Konseptet Trisyn er en videreføring av hans tidligere prosjekt Tvisyn, som fokuserte på fjelltekster og poesi fra Rondane og andre turer. Trisyn retter fokuset mot Setesdalen og Kristiansand. Ibsen- og Hamsun-dagene har invitert setesdølene Sigrid Bjørgulvsdotter Berg, Daniel Sandén-Warg og Paal-Helge Haugen til et arrangement hvor den moderne setesdalskulturen skal utforskes gjennom poesi, samtaler og folkemusikk. Cornelius Jakhelln er vert og leser nyskrevne turdikt fra dalen.

— Setesdalkultur er veldig mye, men noe av det første jeg tenker på er munnharpe-tradisjonene og talemålet som de er flinke til å ta vare på og videreføre.

Morten Langeland, Endre Ruset, Cornelius Jakhelln og Mette Karlsvik i Kunsthallen i fjor, hvor de sammen som Tvisyn fremførte dikt fra fjellturer. Foto: Kristian Hole

Tvisyn betegner seg selv som en vandrende poesifestival, og de fremførte dikt fra fjellturer i Rondane i Kristiansand Kunsthall under fjorårets festival. Det er tredje året at Jakhellns konsept bidrar på programmet.— I fjor fremførte Tvisyn dikt i Kunsthallen. Det var jeg, Morten Langeland, Endre Ruset og Mette Karlsvik som leste dikt fra turene våre. Dette blir første gang jeg skal lese dikt og prologer i Ravnedalen, så det er selvfølgelig veldig spennende og nytt for meg, sier Jakhelln.

Tidligere har Jakhelln gitt ut høgnorsk-diktsamlingen «Trisyn», inspirert av Håvamål, samt Åsmund Olavsson Vinje og Olav Aukrust. Hovedprogrammet til festivalen går av stabelen 5- 8. august.