Hun var stor med sin countrypop på 90-tallet, spesielt her hjemme. Her griper amerikanske Carlene Carter (58) tak i røttene til sine familiemedlemmer og leverer dem i en frisk og moderne utgave.

June Carter er hennes mor. Hun var gift med Johnny Cash. På et av sporene på dette albumet er både Johnny og Helen, Anita og June Carter med i en ren familieidyll. Så bra. Men hele albumet er verdt å lytte til om du liker typisk Americana med røtter i country, folk, bluegrass og gospel.

Superprodusent Don Was og et knippe briljante musikere skaper en livlig og frisk produksjon som likevel tar vare på opprinnelsen og røttene til sangene.

Willie Nelson synger duett med Carlene Carter på den sterke og gospelaktige «Troublesome Water». Vince Gill og Kris Kristofferson bidrar også med sitt på «Carter Girl».

Det meste er fint å høre på. Slik som for eksempel «Give Me The Roses (While I Live)», den litt poppa «Me And The Wildwood Rose» og den nydelige «I’ll Be All Smiles Tonight». Et annet høydepunkt er «Lonesome Valley 2003».

Stemmen til Carlene Carter er fortsatt frisk og god. Arven hun bærer på får ny aktualitet med dette albumet.

CarleneCarter.jpg