HIPHOP

Timbuktu

Jason Diakté, alias Timbuktu, har kanskje vært på toppen av sin karriere popularitetsmessig. Men det fins veldig mange gode grunner til å lytte til ham også på hans sjuende album. «Sagolandet» har rikelig med fengende låter og sterke og tankevekkende tekster. Timbuktu er på mange måter hip–hopens svar på Håkan Hellström, for begge har en herlig energi, og begge er inkluderende og sterkt kommuniserende med en smittende formidlingslyst.

På «Sagolandet» kaster han seg tidvis ut i storpolitikken og forlanger forandring. Timbuktu har for øvrig tidligere støttet Socialdemokratene under en valgkamp i Sverige.

Han lykkes minst like godt når han rapper om svik og savn, eller når han på samme låt både skjeller ut og hyller hjembyen Malmø. Susanne Sundfør er gjest på den sterke låten «Kapitulera», mens den fengende «Resten av ditt liv» og den reggaesoul–inspirerte «Allt grönt» er to andre høydepunkt. Variasjonen er stor og god, og Timbuktu fremstår mer enn noen gang som en glimrende tekstforfatter. Her kan man både fordype seg og la seg underholde. Timbuktu blir med oss en stund til.