Elliot Salem og Tyson Rios lar seg friste av høye lønninger og melder overgang fra det amerikanske militæret til leiesoldatorganisasjonen Security and Strategy Corporation (SSC) med oppdrag å ta livet av en ordentlig fæl slemming, og før du vet ordet av det er du midt i intens skuddveksling, ikke ulikt Gears of War i kontroll og utseende.

Men cluet i Army of Two er som tittelen hinter om, at alt går lettere når man er to. Selv om du godt kan spille gjennom spillet alene er hele spillopplevelsen lagt opp til at du skal spille med en kompis, med delt skjerm eller via Internett. Øverst på skjermen har du en såkalt aggro-måler, som viser hvem av dere fienden er mest forbanna på for øyeblikket. Dette bruker dere til at en påkaller seg fiendens ild, mens den andre sniker seg rundt og tar banditten på senga. Av og til har utviklerne blitt litt vel glade i denne funksjonen, og noe av det desidert mest irriterende i spillet er skurkene som bare kan skytes i ryggen. Hvis de har funnet opp et så bra panser foran, hvorfor i all verden har de det ikke på ryggen også?

Det er flere irritasjonsmomenter i spillet, som altfor mange såkalte ”martyrer” som løper mot deg og eksploderer, tandemhopp i fallskjerm der en styrer og en skyter som ikke funker helt, totalt urealistiske sekvenser der du og kompisen står rygg mot rygg midt på en plass uten å ta skade mens dere skyter vilt rundt dere på fiender som kommer fra alle kanter og det ekstremt idiotiske premisset med at du må bruke tid på å oppgradere våpen. Jeg tror vel at verdens proffeste leiesoldater utstyres med det som er mest hensiktsmessig i felten i utgangspunktet. Og at man må hjelpe hverandre over vegger er bare for dumt. Det bryter bare opp spillopplevelsen.

Likevel er det ganske moro å spille Army of Two. Det er bra driv gjennom hele spillet og det skaper litt ekstra samhold når du må dra den skadde kompisen din i sikkerhet og fikse ham med litt lynrask kjemisk feltkirurgi. Hvis du greier å lide deg gjennom replikker som ”Wow, that was sooo badass, dude”, og muskelmenn som spiller luftgitar med automatvåpen for å tøffe seg kan det godt hende du kommer til å like Army of Two.

Army of two:

Xbox 360

Utgiver: EA

Genre: Action

Plattformer: 360, PS3

PEGI: 18+