USA 2010

Regi: Ryan Murphy

Manus: Jennifer Salt, Ryan Murphy etter Elisabeth Murphys roman

Skuespillere: Julia Roberts, James Franco, Javier Bardem, Richard Jenkins, Billy Crudup, Viola Davis, Tuva Novotny, Arlene Tur

Sensur: Tillatt for alle

Egnethet: Ungdom/voksen

Her er Julia Roberts («Pretty Woman», «Notting Hill») tilbake, etter å ha giftet seg og født tvillinger, i en rolle som frustrert amerikansk skribent. Så frustrert at hun skiller seg og gir seg selv ett år for å finne seg selv og Meningen med livet. Denne søken begynner med at hun står opp av ektesengen, går ut i stua, faller på kne og gjør noe hun aldri har gjort før: Ber til Gud.

Det aspektet med Gud er heller fraværende i resten av filmen. Hun drar til Italia, derfra til India og Bali. Hun treffer nye mennesker, hun mediterer, hun skifter stadig kostymer, hun oppsøker en vis mann, en seer. Det blir sagt til henne: «Finn balansen, så finner du også livskraften». Og se så: Hun møter spanske Javier Bardem, han spiller en fraskilt brasilianer med tre sønner.

Vel, til tross for kulørte klisjeer og noen scener der det gråtkvalte virker konstruert, er dette på alle måter en meget sympatisk film. Men en våger å påstå at både sujettet og stilen er tilpasset et kvinnepublikum på Julia Roberts alder og eldre.