Det resulterte i to barn, som Debbie Rowe avskrev foreldreretten til i en avtale gjort i oktober 1999, mens de fremdeles var gift.Nå slåss Rowe for å få tilbake delt foreldrerett til de to barna, Michael Jr. og Paris. I går fikk nettstedet TMZ fatt i en avgjørelse fra en ankedomstol i California som ble gitt onsdag — og som avviser Jacksons påstand om at ekskona ga opp sine foreldrerettigheter.

Avgjørelsen inneholder en avslørende passasje fra dommeren som kommenterer ekteskapet mellom Jackson og Rowe. Han skriver: «Dette var en arrangert avtale fra starten... Dette var ingen mamma og pappa som sa: »Hei, la oss starte en familie som vi skal oppdra sammen."

Den bitre kampen om foreldreretten er ikke blitt bedre av Jacksons pågående flørt med islam. I rettspapirene som TMZ har tilgang til, står det at hun gikk til aksjon for å få barna tilbake på bakgrunn av rettssaken mot Jackson og fordi han assosieres med den islamske verden.

«Fordi hun er jødisk, frykter Deborah at barna kan bli behandlet dårlig dersom Michael fortsetter å omgås den islamske nasjon», står det i kjennelsen. Nå har eksmannen to valg: Enten anke til høyesterett, eller slåss med Rowe om besøksrett og barnefordeling. (©NTB)