KRISTIANSAND: — Alle vi fire i gruppa har drevet med teatersport en stund og har lang sceneerfaring, men vi har aldri spilt på samme lag. Faktisk har vi bare tre øvelser sammen, og dette var første gang vi sto sammen på en scene, sier Amund Hestsveen - eneste mannlige medlem av «Improse» fra Kristiansand.

Gruppa har sitt utspring i Rosegården Teatersportlag.

Sammen med Karen Elisabeth Hansen, Siren Solvik og Vibeke Tangen, var ikke hjemmelaget snauere enn at de stakk av med seieren i lørdagens Sørlandsmesterskap i Teatersport.

  • Veldig overraskende, ikke en eneste gang har jeg tenkt tanken at vi faktisk skulle vinne. Målsettingen med denne kvelden var å ha det gøy og høste erfaring, sa en svett og fysisk herjet Amund Hestsveen etter lørdagens lattermaraton på Rosegården.

Nivåheving

I tøff konkurranse med favorittene fra Arendal, «Pjotr Fiaz og Krafthopperne fra Pollen», og «Team Vestfold», var det «Improse» som sanket flest stemmer fra publikum. Men også dommerne var enige om at jevnheten «Improse» viste da de løste de ulike oppgavene var svært imponerende.

— Nivået her i landsdelen er blitt både høyere og jevnere. I kveld fikk vi se mye bra teatersport, konkluderte dommer Cheryl McDonald - som selv har drevet med Teatersport i flere år. Når hun snakker om generell nivåheving, vet hun hva hun snakker om.

— Første gang vi hadde Sørlandsmesterskap var det tre påmeldte lag, der alle hadde ett eneste kurs som erfaring. Da var det mildt sagt mye rart på scenen, og laget som kom til NM endte på delt sisteplass. Det husker jeg godt, for jeg var selv med på det laget, ler McDonald.

Seiersrekken brutt

Krafthopperne fra Arendal har de siste tre årene representert Sørlandet under NM. Nå ble seiersrekken brutt.

— Vi er veldig godt fornøyde med innsatsen vår i kveld, men selvfølgelig er vi litt skuffet. Improse hadde en klar hjemmebanefordel, men de var flinke, mente Fred Arthur Asdal - som utvilsomt var den som fikk publikum til å le mest lørdag kveld. Hans improvisasjon av en liten gutt som amputerte tåen til en forbipasserende gammel kone - en scene han spilte på tre ulike språk - var aldeles strålende. Særlig den danske versjonen.

Det samme må kunne sies om «Team Vestfolds» litt ugrasiøse, men akk så drømmende ballettscene, der stikkordet for oppgaven var «beste scene med sommerfugl». Amund Hestsveen skal også ha en bukett verbale roser for sin euforiske fremstilling av et barndomsminne med en tøybikkje.

— Den scenen er jeg nok mest fornøyd med i kveld. Da spilte vi hverandre gode, og det er jo det teatersport skal handle om, sier Hestsveen.

Nærmere 70 publikummere hadde funnet veien til Rosegården Teaterhus og få av dem gikk hjem uten en aldri så liten latterslitasjeskade i magemusklene.