Det var i et fjernsynsprogram der Trump og datteren, som er visepresident for eiendomsutvikling i farens konsern og nå skal være med i fem episoder av «The Apprentice», var gjester at kommentaren falt.Pappa Trump ble spurt om hvordan han ville reagert om Ivanka — tidligere tenåringsmodell - hadde stilt opp for Playboy. Han ville blitt skuffet, sa han og la til:

— Men jeg tror ikke at Ivanka ville gjort det, selv om hun har en veldig fin figur. Jeg har sagt at dersom Ivanka ikke hadde vært datteren min, så ville jeg kanskje ha gått ut med henne.

Publikum lo mens programlederen spurte: «Hvem er du egentlig, Woody Allen?». Senere i en kommentar til nyhetsbyrået AP understreket Trumps talsmann Jim Dowd at sjefen hans «helt klart spøkte».

— Han gjorde narr av seg selv for sin hang til å date yngre kvinner. Det er en form for humor som folk ofte ikke ser i ham, sa Dowd.

Donald Trump er for tiden gift med den 35 år gamle tidligere modellen Melania Knauss, som venter parets første barn, og hans femte, denne våren. 24 år gamle Ivanka er fra hans første ekteskap med Ivana Trump. (©NTB)