Kaptein Sabeltann og hans «Den sorte dame» i Abra Havn ved Dyreparken i Kristiansand. Bildet er fra mai 2020. Kaptein Sabeltann og hans «Den sorte dame» i Abra Havn ved Dyreparken i Kristiansand. Bildet er fra mai 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB NTB kultur

Havets skrekk fikk billettsystemet til å knele

Det er et stort sug etter å oppleve sjefs-piraten Kaptein Sabeltann nå når han inntar scenen igjen.

Kveldsforestillingen «Kaptein Sabeltann og Angrepet fra Gral» ble utsolgt allerede i mars, da de første 28.000 billettene ble lagt ut. Dyreparken måtte opprette en venteliste i håp om at koronarestriksjonene ville lettes på – slik at flere publikummere kan rykke inn.

Nå som det er både lokale og nasjonale lettelser på smittevernreglene, er kapasiteten økt. Dyreparken sendte tirsdag ut SMS til de på venteliste med nyheten om at 25.000 ekstra billetter ble lagt ut, og pågangen ble så stor at bookingsystemet knelte. Likevel: 15.000 billetter føyk ut på mindre enn ett døgn.

– Etterspørselen etter billetter til kveldsforestillingen har tatt helt av, og det er gøy å se hvor ettertraktet forestillingen er, sier Markeds- og kommunikasjonsdirektør Anniken B. Schjøtt.

– Men det har ikke gått helt smertefritt. Vi forventet stor trafikk, men ikke så enorm trafikk som det faktisk ble. Bookingsystemet var ikke helt på lag med oss tirsdag, men heldigvis er dette nå stabilt, sier Schjøtt videre via pressemeldingen.

I en vanlig Sabeltann-sesong vises kveldsforestillingen for totalt 62.000 gjester i spilleperioden. I år vil omtrent 55.000 gjester få se Sabeltann i aksjon.

Spilleperioden er 8. juli–4. august.