KRISTIANSAND: Kristiansand Kinos filmpris består av et diplom og et reisestipend på kr. 25.000,-. Kifrik mottar prisen av kinoens styreleder Terje Næss under et arrangement på Fønix kino 13. desember, skriver Kristiansand kino i en pressemelding torsdag.

Filmprisen tildeles personer, foreninger med mer, som har utmerket seg i forhold til å ha gjort en innsats for film og eller kino. De som tildeles prisen skal ha en tilknytning til Kristiansand, enten ved at de er bosatt eller har vært bosatt her.

Stor suksess

Christian Fredrik Martin, eller “Kifrik”, har de siste årene utmerket seg som en av landets dyktigste filmprodusenter. På merittlisten har han filmer som Vinterkyss (vinner av American Film Institute Grand Prize i 2005) og Uro, som ble tatt ut til ”Un Certain Regard” under årets filmfestival i Cannes.

Uro er også en av årets best besøkte norske filmer, sett av 175 000 og fremdeles på kinoe i noen byer.

Kifrik trådte sine barnesko i Høvåg, men gikk på videregående skole og tilbrakte mye av ungdomstiden sin i Kristiansand. Kifrik har en bred utdannelse innen teater og film, og ble i 2000 uteksaminert fra Den norske filmskolen på Lillehammer, der han gikk på det første kullet av produsentstudenter.