ATEN: EuroSong-deltakerne satte Grand Prix-preg på den årlige 17. mai-mottakelsen i ambassadørresidensen i Aten.

Ambassadør Finn Fostervoll fikk ikke bare besøk av diplomatkolleger og nordmenn bosatt i Hellas til 17. mai-feiringen i år. Siden Hellas arrangerer internasjonal finale i Melodi Grand Prix for første gang i disse dager, var også årets norske deltaker, Christine Gulbrandsen, invitert. De tre koristene hennes, hardingfeleduoen Spindel, NRKs delegasjon, pressefolk og Grand Prix-fans var også med, og nøt forsommersol, kanapeer og forfriskninger.

Minikonsert

Til gjengjeld bidro Christine Gulbrandsen, for anledningen iført Hardangerbunad, og delegasjonen med en minikonsert med «Fanitullen» og «Bruremarsj fra indre Svor» og naturligvis årets bidrag «Alvedansen». «Ja, vi elsker» ble også behørig avsunget.

I fjor ble det for første gang arrangert Grand Prix-17. mai-tog i Kiev, og med årets reprise har det blitt en liten tradisjon for Norges delegasjon. Med Christine Gulbrandsen i spissen for pressefolk, NRK-folk og en gjeng ihuga fans fra den norske Grand Prix-fanklubben OGAE Norway gikk 17. mai-toget gjennom en liten park i Atens sentrum – med flagg, 17. mai-sløyfer og hurrarop som seg hør og bør. Forbipasserende atenere tittet undrende på skuet, siden 17. mai-tog er en ganske sjelden foreteelse i byen.

Tilbake på jobb

Men i morgen er det tilbake på jobb for den norske Grand Prix-finalisten, som har et tett program med norsk og utenlandsk presse før generalprøvene til hovedfinalen begynner fredag.