FESTIVAL: 26. oktober går fristen for å levere søknad til den offisielle delen av South by Southwest i Texas ut.

Verdens største

Det er Sørlandets Kunnskapspark som nå utfordrer landsdelens musikere og filmskapere til å forsøke å bli med på det offisielle programmet hos verdens største bransjemesse. Neste års South by Southwest arrangeres fra 7. til 16. mars, og går som alltid i Austin.

Evan Seleven ble sist vinter det eneste sørlandsbandet som hittil har klart å komme seg gjennom festivalens eget nåløye.

Det var i fjor vinter Sørlandets (den gang Kristiansands) Kunnskapspark fikk sendt en egen kristiansandsdelegasjon til verdens største bransjemesse for film og musikk. Cirka 50 personer var med på turen, hvorav flere band og artister som opptrådte på en egen kristiansands-scene. Dette skjedde utenom det offisielle programmet.

— Dette var en del av en større plan for kompetanseheving og kommersialisering av musikk- og filmbransjen lokalt, forklarer Judit Premak, som er fagsjef for kultur ved Sørlandets Kunnskapspark.

Nå planlegger kunnskapsparken en gjentagelse av suksessen, om enn ikke i samme skala. Noen egen scene er det for eksempel ikke noen planer om denne gang.

Dermed blir det enda mer viktig at flest mulig søker på vanlig måte gjennom South by Southwests hjemmeside www.sxsw.com.

Er også en filmmesse

Mange har ikke fått med seg at dette også er ei filmmesse, og for filmskapere er søknadsfristen litt senere på året, nemlig 7. desember.

Dersom du skulle være så heldig å bli tatt opp i det offisielle festivalprogrammet, vil kunnskapsparken bistå med veiledning, blant annet med juridisk kompetanse.

18. oktober inviteres dessuten Kunnskapsparken film- og musikkbransjen til treff på Hjem på Frk. Larsen.

Der ønsker de seg idemyldring på tvers av sjangre for å finne ideer til samarbeid.