GRIMSTAD: Selv om Skral Festival er voksende og hylles av publikum, er ikke naboene på Groos i Grimstad like fornøyd.

Tyveri av hagemøbler, urinering og uventet besøk av festivaldeltakere, fyll og bråk har vært hverdagen til Trond og Unni Skretting de dagene festivalen har pågått. Nå reagerer de, og ber Skral finne seg et annet sted å være, melder Agderposten onsdag.

— Uholdbare forhold Ekteparet bor 40 meter fra festivalområdet, og sier de blir utsatt for uholdbare boforhold i forbindelse med festivalavviklingen. Nå har de valgt å skrive brev til politiet.

-Vi opplevde støy fra høyttalerne som den rene terror. Musikken startet med prøver klokken 11.00 på formiddagene og varte til godt over de oppsatte tidene i programmet. Bassen slo i veggen på huset vårt slik at man kunne kjenne vibrasjonen ved å holde hånda inntil veggen. Glass og serviser i kjøkken og spisestue sto og klirret, taklampene blinket og bildene på TV-skjermen rullet, står det blant annet å lese i brevet.

De forteller også om ubudne gjester i hagen, tyveri av hagemøbler og at folk tok seg til rette og urinerte i garasjen. De avslutter likevel brevet til politiet med å ønske Skral Festival lykke til med flere festivaler... på en mer egnet plass.

Vil komme til enighet Festivalsjef i Skral Stian Tobiassen sier han er villig til å gå i dialog med naboene, og synes ikke det er rettferdig at festivalen skal skape uholdbare boforhold for folk som bor rundt.

— Vi ønsker ikke å påføre folk forringet livskvalitet, og jeg håper vi kan komme til en enighet, sier Tobiassen til Agderposten. Han foreslår blant annet å flytte scenen nærmere sjøen.

På spørsmål om det blir aktuelt å flytte, svarer festivalsjefen dette:

-Vi mener at vi har funnet det beste stedet for festivalen akkurat nå, men noen er jo uenige i det. Jeg tror vi skal fortsette å eksistere på Groos. Det beste er om alle er interessert i å finne en løsning.