KRISTIANSAND: — Vi ønsker å diskutere kriteriene rundt cultiva og ønsker å gjøre det før 2007, sier prosjektleder i Trafo, Ragnhild Valvik til fvn.no.

For Cultiva Ekspress har et problem. Og det er at pengestøtten øker fra søkerunde til søkerunde, istedet for å minske. I høst hadde Cultiva 170.000 å dele ut til søkerne. Men bare 5 søknader oppfylte kriteriene og under halvparten av midlene ble delt ut. Det betyr at de nå har 200 000 kroner å leke julenisse for, når desember nærmer seg. Og etter en laber søknadsrunde i høst, er det ønskelig å diskutere fremtidige tiltak.

Styret legger til rette kriteriene

— Det er styret i Cultiva som til enhver tid bestemmer kriteriene, opplyser hun til fvn.no.

Men disse ønsker de å diskutere før 2007. I tillegg medgir Valvik at Cultiva har hatt problemer med å få reklamert og profilert seg selv godt nok.

— Det kan virke sånn. Men igjen er det en diskusjon om hvor mye du skal bruke for å få ut pengene. Vi har ofte benyttet oss av dagsavisene. Men det er overhodet ikke vanskelig å bruke like mye penger på å annonsere, som vi har penger å dele ut, forklarer hun.

Vil satse på andre medier

Valvik har tro på at Cultiva Ekspress vil kunne dra større nytte og fordel av å benytte seg av nettet fremfor papiravisene når det for eksempel gjelder annonsering.

— Søkerne vi henvender oss til er i alderen 23-30 år. Denne aldersgruppen er å finne blant nettavisens lesere og ikke i avis, tror hun.

Men hun påpeker at det er vel så viktig at det skjer noe, og at aktivitetene synliggjøres for folk.

— For eksempel er utstillingen med alvegudinner på Øvre Torv med på å synliggjøre at det er støtte å få fra Cultiva Ekspress.

Men Cultiva Ekspress har også måtte holde tilbake penger. I oktober falt fem av de ni søknadene utenfor kriteriene Cultiva har lagt til grunn. Hun forklarer det med at mange av søknadene ikke hadde mulighet til å bidra i kulturlivet i Kristiansand etter pengestøtten.

— Det bør skje noe i kristiansand som følge av utdelingen av pengene. Det er på den måten at pengene som Cultiva Ekspress deler ut, vil være med på å bidra til Kristiansands kulturliv.

Ønsker å åpne opp for studentene Men hun forteller at det er ønske om å endre på noen av kriteriene, for å kunne gjøre resultatet av pengestøtten mer optimal for Kristiansand som kulturby.

— Hadde alle studenter som studerer i kristiansand kunnet søke, så ville det ha betydd mye for kulturlivet i Kristiansand. Det ville være med på å gjøre Kristiansand til en attraktiv studentby. Det er veldig mange studenter i alderen 23-30 år, som helt sikkert kan være med å bidra til kulturlivet i Kristiansand.

Et av dagens kriterier er nemlig at du må ha folkeregistrert bostedsadresse i Kristiansand for å søke om pengestøtte til et eventuelt kulturprosjekt.

Valvik har stor tro på at dersom studentene i Kristiansand også har mulighet til å kunne søke om kulturstøtte mens de studerer i Kristiansand, vil dette være med på å trekke flere studenter til Kristiansand og dermed øke kulturaktivitetene i byen.

— Vi aner ikke om dette er noe styret vil, men vi ønsker iallfall å ta dette opp med styret, sier hun til fvn.no.

Er du mellom 23-30 år og ønsker pengestøtte til et kulturprosjekt? Gå inn på cultiva.no og skriv inn din søknad.