OSLO: New Age-musikeren Øystein Sevåg hadde for anledningen tatt plass i buskene over gaten for å gjøre stemningen mer utholdelig for dem som måtte ta til takke med en plass på fortauet.

Inne i Galleri Sand presset nemlig kjendiser og ikke-kjendiser hverandre rundt som på boybandkonsert for å se Vebjørns bilder og kanskje også broder Aunes fotografier, for anledningen utstilt i kjelleren.

I særdeleshet hadde nok mange tatt turen for å se de etter hvert svært så omtalte portrettmaleriene av milliardærparet Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen.

– Det kan nok hende, men jeg tror folk raskt oppfatter helheten i utstillingen når de kommer inn. Dette er uansett en fantastisk kveld og et overveldende oppmøte, sa Vebjørn Sand til NTB.

Med den ambisiøse tittelen «Å bli mann» ønsker nemlig kunstneren å gi sitt bidrag til mannsrolledebatten, men det var ikke lett å få hovedpersonen i tale – selv om han gjerne ville.

– Dette har jeg mye jeg vil si om, sa Sand hastig – før han, for første av etter hvert mange ganger, ble overmannet av beundrere og potensielle kunstkjøpere i virvaret på Galleri Sand.