Se bildeserie fra regnværet på Hove

ARENDAL: I motsetning til de om lag 10.000 publikummerne som hittil har ankommet festivalområdet, er politiet fornøyd med pøsregnet som har preget første dagen på Hove.

— Vi kaller regnet for den store politikonstabelen, sier stasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon til fvn.no.

Han mener regnet legger en demper på eventuelle bråkmakere, og tror det fort kunne vært større problemer om solen hadde vist seg.

— Er det ikke heller slik at folk blir ampre når det regner?

— Nei, det er stikk motsatt. I alle fall her i Arendal.

Øremerkede patruljer

Natt til tirsdag, før regnværet startet, ble to menn innbrakt og anmeldt for bråk på festivalområdet. Også en kvinne som er gjest på festivalen ble innbrakt. Hun ble funnet i Arendal sentrum, og satt i fyllearresten.

Til tross for relativt lite å henge fingrene i, innrømmer stasjonssjef Krogstad at politiet ikke var forberedt på de mange festivaldeltakerne som ankom mandag.

— Tilsiget i går skjedde uten at det var avsatt særskilte politivakter til festivalen. Men det gikk problemfritt. Vi bestemte oss for å begynne det ekstraordinære politiarbeidet da bandene startet, sier Krogstad.

Politiet i Arendal har et eget oppholdssted og flere patruljer på festivalområdet, uten at stasjonssjefen vil oppgi antallet.

— Vi støtter oss på festivalens eget sikkerhetsopplegg og deres vakter. Men vi har våre egne patruljer som er øremerket for festivalen, sier han.

Spent på skjenking

Krogstad erkjenner at politiet er spente på den liberale skjenkepolitikken på Hove. Publikum over 18 år kan kjøpe alkohol fra klokken ti om morgenen, og ha dette med seg overalt inne på området.

— Det gjenstår å se om det blir problemer. Dette er en ting vi er spente på. Innenfor gjerdet kan man ha med seg drikke hvor man går. Det blir spennende å se om det blir mer fyll enn når det er inngjerdede skjenkesteder, sier stasjonssjefen.

Skjenketidene er tidligere gjennomført blant annet på Øyafestivalen.

— Det har fungert greit på Øyafestivalen, men det blir spennende å se om publikum på Hovefestivalen er voksne nok. Vi vil evaluere dette i etterkant.

Om finværet som er meldt kommer, og det skulle oppstå mer bråk, vil folk bli kjørt til arresten i Arendal sentrum.

— Det har vi kapasitet til. Men jeg forventer at festivalen blir gjennomført uten for mye fyll og bråk, sier Krogstad.

Sjekk værmeldingen for Arendal her