Hva mener du om annonsen? Debattér her!

KRISTIANSAND: — Når Quartfestivalen setter opp en slik annonse, formidler de et sterkt bilde av hva Quart handler om. Annonser vil alltid være viktige for å bygge opp profilen til det man selger. Det er leit hvis dette er profilen Quart vil fokusere på, sier Samnøen til fvn.no.

Han har ikke selv sett annonsen, men blir lite fornøyd når han hører om den. Fredag gikk stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) hardt ut mot Dagbladet-annonsen gjennom fvn.no. - Motbydelig markedsføring, sier de Ruiter om annonsen. BarneVakten er også kritiske til annonsen, som viser to personer ha sex på svabergene på Odderøya.

— Annonsen føyer seg inn i et markedsmønster som bevisst spiller mye på kropp og sex. Jeg vil heller oppmuntre Quart til å fokusere på musikk og musikkglede enn sex i annonsene sine, sier Samnøen, og legger til:

— Jeg ville anbefalt Quart å bruke en annen annonse.

- Men kan en annonse om musikk og musikkglede nå frem til unge?

— Hvis de (Quart) skal levere god musikk og gode musikkopplevelser, tror jeg absolutt det vil appellere til ungdommer. Jeg tror det vil gjøre det tryggere og mer attraktivt for foreldrene å sende barna sine dit.

Likevel innrømmer Samnøen at annonsen kan ha en viss positiv effekt.

— Det er viktig at vi som foreldre våger å snakke med barna våre om temaer som sex og alkohol. Vi må tørre å prate om sider ved livet som angår ungdommer.

- Kan denne annonsen være positiv i så måte?

— Jeg vil ikke si at den er positiv. Men foreldre kan bruke den på en positiv måte til å komme inn på temaer som alkohol og sex, sier Øystein Samnøen.

Samnøen opplyser at BarneVakten ikke kommer til å gå videre med denne saken fordi de fokuserer mest på digitale medier.

Marked- og promoansvarlig i Quartfestivalen, Bjarne Lutro, stilte seg fredag uforstående til kritikken av annonsen.

— For det første er ikke dette ment for tenåringer. Det er ikke dem vi henvender oss til. Og bekymrede foreldre ville vel reagert på bildet uansett i hvilken sammenheng det ble vist, sa han, og utelukket at Quart kom til å trekke annonsen fra fremtidig markedsføring.

FAKTA - BarneVakten - Gir råd om barn og medier.

— Har visjon om å bidra til at barn bruker mediene på en trygg og bevisst måte.