Selv om Amanda-utdelingen er unnagjort og publikum har begynt å strømme til kinosalene i Haugesund, var det ikke før lørdag kveld at Norges største filmfestival offisielt ble åpnet.

Det skjedde da «Tatt av kvinnen» hadde verdenspremiere og de fleste innen filmbransjen var selvsagt tilstedet på den røde løperen.

Ikke som i filmen

Trond Fausa Aurvåg, som spiller den navnløse hovedkarakteren hadde følgende å si da han ble spurt om «Tatt av kvinnen» er en passende åpningsfilm:

— Nei, den er helt usømmelig, spøkte 34-åringen.

— Men for å være alvorlig, ja, jeg mener den fungerer veldig bra ettersom den når ut til en bred målgruppe. Alle fra 20-70 år kan like «Tatt av kvinnen», erklærte han videre.

Regissør Petter Næss hadde også en klar beskjed i sin åpningstale under lørdagens festforestilling i Edda kino.

— Jeg vil bare forsikre publikum at Marian og Trond ikke er som vi skal få se i filmen, konstaterte han.

Se video fra lørdagens pressekonferanse og intervjuer med «Tatt av kvinnen»-teamet her

Film-kjendisens dom:

Trond Giske, kjent som Kultur- og kirkeminister:

— Jeg mener «Tatt av kvinnen» er veldig bra. Produksjonsteamet har klart å omsette en Erlend Loe-bok til lerrettet helt glimrende. De har klart og fått med den tørre humoren og alt sitter som et skudd. Jeg har lest boken og for meg var filmversjonen også helt ypperlig.

Rolf Kristian Larsen, kjent fra «Fritt vilt»:

— Filmen var kjempekjekk. Både Trond Fauska Aurvåg og Marian Saastad Ottesen er helt fantastiske i hovedrollene. Jeg tror dette blir en stor norsk film og antar den får gode kritikker. Jeg kunne gjerne tenkt meg en slik type rolle en gang.

Viktoria Winge, kjent fra «Fritt vilt» og «Reprise»:

— Jeg lo meg skakk av filmen og publikum liker jo humor, så jeg tror «Tatt av kvinnen» blir godt mottatt av de norske kinogåerne. Dette var i alle fall en flott åpningsfilm for filmfestivalen i Haugesund; den skapte så god stemning.

Nicolai Cleve Broch, kjent fra «Uno» og «Buddy»:

— Det er så herlig at noen tør å dra på litt i filmverdenen. «Tatt av kvinnen» var utrolig morsom og jeg syntes den var kjempebra. Hovedrolleinnehaverne er modige nok til å skape et univers som er større enn livet.

Iram Haq, kjent fra «Import eksport»:

— «Tatt av kvinnen» var kjempe artig og jeg koste meg skikkelig under visningen. Jeg har både lest boken og sett teaterstykket og filmen var absolutt ingen nedtur. Jeg kjente igjen mange historier fra boken og Trond og Marian gjør en fin hovedfigurer.