KRISTIANSAND : — Jeg ønsker at utsmykningen skal gi elevene trivsel og energi. Det er blant annet i korridorene på skolen at elevene formes, sier glasskunstner Tone Kjønniksen.

Hun har smykket ut et tredelt vindu i trappegangen ved Kunst og håndverk på Møvik skole med vakker glasskunst. Kunstverket har hun gitt tittelen Bølgen - fordi skolen ligger vendt mot sjøen og fordi bølgen er et bilde på elever som uavbrutt kommer og går.

— Jeg opplever at farger er følelser, og fargene i glasskunsten, kombinert med sollyset, gir en egen atmosfære. Glass og lys i samspill lever liksom sitt eget liv. Uten lyset ville alt blitt flatt, fremholder hun.

Tone Kjønniksen er utdannet fra Kunst og håndverksskolen i Oslo og har dessuten en mastergrad fra Skottland. Hun er født på Flekkerøy, oppvokst i Lyngdal og har nylig etablert seg med eget verksted i kunstnerkollektiv på Odderøya. Ved siden av å være kunstner, er hun lærer ved Vågsbygd videregående i fagene tegning og kunsthistorie.

— Jeg er glad for å ha fått være med å utsmykke Møvik skole. For meg er dette ren reklame. Jeg er på jakt etter flere oppgaver, sier hun mens hun signerer Bølgen med en pregepenn som lyder som et tannlegebor: Tone Kjønniksen 05. Møvik skole står i disse dager fram som «ny». Renovert og utbygd med plass til flere elever. En åpen og lys skole der elever og lærere har fått bedre arbeidsforhold, bedre inneklima, bedre utearealer, nytt miljørom og stor flerbrukshall. Alt til en pris av ca. 83 millioner kroner.

En halv million er brukt på utsmykning. Kunstnerisk konsulent Elin Østrådal opplyser at hovedutsmykningen er en skulptur av Arve Rønning, som skal settes opp utendørs til neste år. Skolen er ellers utsmykket med tre store kunstfotografier av Even Attramadal, seks litografier av Marianne Lund, diverse kunstverk som er innkjøpt for anledningen, og som nevnt, glasskunst av Tone Kjønniksen.