KRISTIANSAND: — Det var en utrolig deilig følelse å oppleve de fantastiske tilbakemeldingene etter spillejobben i Toronto. Sånne ting skjer liksom bare med andre band, det er sjeldent vi har opplevd følelsen av å være i sentrum for begivenhetene, sier Daniel Nordgård.

En rekke plateselskaper og management tilbød Nud både gull og grønne skoger etter spillejobben. Såpass heftig var etterspørselen, ifølge Nordgård, at bandets franske plateselskap måtte komme opp med et mottrekk.

— Det ble umiddelbart bestemt at vi skulle ut på turné, og nå er 17 spillejobber i april/juni allerede bekreftet, ler Nordgård.

I tillegg til Frankrike står også Belgia og Tyskland på konsertlisten. I sistnevnte land har et større management meldt sin ankomst.

Dette er den forløsningen som vi har ventet på og slitt lenge for. Endelig skjer ting uten at vi må jobbe oss i hjel med selve organiseringen, sier Nordgård.

Avisen The Globe and Mail i Canada summerte opp festivalen - hvor flere hundre band spilte - med å sette opp en liste over «De 12 verdige».

På fjerdeplass, Nud, med blant annet følgende melding fra journalisten: «Dette var mye mer interessant en noe av det vi har hørt fra Sverige i det siste.»

— Det var deilig at han ga svenskene et stikk i siden, ler Nordgård.

Etter planen skulle Nud i studio i Kristiansand i hele juni måned for å spille inn sin neste plate. Nå blir innspillingen utsatt i minst 14 dager.

I kveld er det imidlertid Kick i Kristiansand som får besøk av Nud. Onsdag spilte bandet for 150 fans i Oslo, i kveld blir det garantert dobbelt så mange.

— Vi har allerede solgt 350 billetter på forhånd, humrer Daniel Nordgård - vel vitende om at hans partifeller i SV har kjøpt 250 billetter i anledning helgens landsmøte. En stor bedrift i byen har også kjøpt 100 billetter til sine ansatte.

Vi har et aldri så lite håp om at det blir fullt hus og 6-700 mennesker på Kick. Det hadde vært helt fantastisk, sier Nordgård som lover flere smakebiter på låter fra bandets kommende album.

Lørdag spiller Nud i Arendal, nærmere bestemt på Kulturkafeen.