TIDSFORDRIV The Majestic (Regi: Frank Darabont)

Det forhenværende gummifjeset Jim Carrey gjør for tiden alt han kan for å slippe unna nettopp dette stempelet. Så det er ingen overraskelse å se ham i denne romantiske hyllesten til Frank Capra og smalltown-amerika. Og om du har sansen for filmer som «It's a Beautiful Life», kan du gjøre dummere ting enn å se «The Majestic». Withnail and I (Regi: Bruce Robinson)

Vi følger to alkoholiserte og arbeidsløse skuespillere, og deres forsøk på å ta en ferie på den engelske landsbygda. Dette er en av de største klassikerne som har kommet fra England, og uten tvil den mest siterte. Linjer som «Don't threaten me with a dead fish!» og «I demand to have some booze!» har gått inn i historien. Mettle Music «Honeycomb Lounge» (Toko Records)

Om du fremdeles er i tvil om hva du skal høre på i sommer, er denne platen redningen. Toko er kjent for å gi ut formfullendt feriehouse, og her er 10 spor med solskinn, saksofoner, fløyter og elektronikk som kan skjemme bort den mest blaserte. Du får den ikke i Norge, men på www.mettlemusic.webfusion.co.uk kan du både kjøpe den billig og høre på den. Ian Christie «Gilliam on Gilliam» (Faber&Faber 1999)

Om du har mer enn en passerende interesse i Monty Python og Terry Gilliam, oppfyller denne boken alle krav du måtte ha om informasjon. Lagt opp som en serie intervjuer med Terry Gilliam, hvor han snakker om arbeidet med Python-gjengen, samt sine egne filmer (12 Monkeys, Fear and Loathing, Brazil etc). Og i tillegg byr den på god underholdning og lassevis med bilder.