Mario Party serien begynte på Nintendo 64 og gikk over på Gamecube, og til nå har det blitt 6 spill i serien. Nå har turen kommet til Gameboy Advance.

Som i spillene til tv-konsollene, dreier det seg om minispill. Til sammen har du 120 små spill å velge mellom, og du kan spille som Mario, Yoshi, Peach eller Luigi.

Det som er moro med tv-versjonene er at fire spillere kan spille samtidig, derav Party-navnet. På den bærbare varianten er det også mulig å spille med venner, men i rundt 50 av spillene må man spille på en enkelt GBA og sende den videre til nestemann som skal prøve å slå poengsummen til forrige spiller. Rundt 60 av de gjenværende spillene kalles Gaddgets, og her kan opp til fire spillere spille samtidig på en GBA, en har L-knappen, en har R-knappen, en har retningsknappen og en har A og B. Litt morsomt og kaotisk, men ikke noe du holder på med lenge.

Dette betyr at det ikke er mer en ca. 10 spill som er skikkelige partyspill, der du kan koble sammen flere GBA-er. Og ikke nok med det, noen av dem må du til og med ha et spill i hver av konsollene for å kunne spille. Dette er for dårlig når det dreier seg om en spillserie hvor hele moroa ikke er hva du gjør, men at du gjør det sammen med vennene dine.

Kvaliteten på spillene varierer, men jeg skal innrømme at en god del av dem er ganske morsomme når du spiller for deg selv. Likevel, å kalle dette for et Party er litt i drøyeste laget.

TORE SAND

Mario Party Advance

Nintendo

Genre: Minispill

Alder: 3+

Plattformer: Kun Gameboy Advance