KRISTIANSAND : — Regn? Det der høres ikke bra ut. Dette må du simpelthen fikse, sier Hanne Boel. Hun høres ikke ut som hun er vant til å bli motsagt.

Det er i kveld den populære souldivaen opptrer i Kjuttavika i Kristiansand Dyrepark i regi av Nordiske Sommernetter. Tross noe utrygge værmeldinger, kommer hun garantert med fullt band og et rikholdig overflødighetshorn av nye og gamle hits. Men altså helst også med fint vær.

Det å spille i regn og solskinn er himmelvidt forskjellig sier Boel på telefonen.

Denne sommeren skal hun spille femti konserter nær sagt overalt med stoppesteder både i Tivoli og København før hun drar til Grønland.

— Det har vært både akustisk og med fullt band. Jeg har funnet mer tilbake til det akustiske formatet og liker det intime. Turneen avsluttes i september i Norge, sier Boel.

Det var på slutten av åttitallet hun slo gjennom med albumet «Black Wolf» som solgte i 145.000 eksemplarer. I 1990 kom hun ut med «Black Passion» som traff også svensk og tysk publikum til hele 340.000 eksemplarer. Det var likevel ikke før med «My Kindred Spirit» Hanne Boel skulle nå ut for alvor med hele 450.000 solgte. I august 1993 var plata den mest solgte i Norge.

Boel ler når hun får høre at hun i kveld skal opptre i et utendørsamfi som normalt huser et storveies sjørøvershow.

Den siste plata hennes, «Abaco» som kom i fjor, er for så vidt også inspirert av Karibien, siden den var spilt inn på øya med samme navn.

— Jeg skal spille både litt fra den og en del fra gamle dager i ulike sjangere, sier Boel som har opptrådt for alt fra 200 til 12.000 mennesker i løpet av sommeren. Været vil avgjøre hvor mange som kommer til Kjuttavika i kveld.

Oppvarmingsband er Jimmie G. And the G. Force fra Høgskolen i Agder. De lover «Scandirock» med inspirasjon fra blant annet Turboneger og Gluecifer.