– Jeg ble skuespiller, men jeg føler fremdeles ikke at jeg er en del av profesjonen. Det har jeg aldri gjort – selv om det har gått 50 år.Hopkins, aktuell i «The Wolfman» som har norsk premiere 12. februar, ble skuespiller ved en tilfeldighet. Faren var baker, mens moren hadde større ambisjoner. Enebarnet Hopkins sier i et intervju med The Times at han tok på seg hennes outsiderrolle.

– Jeg var en sinke på skolen, og alt var uforståelig. Jeg hadde ingen venner i det hele tatt. Jeg hadde ingen fremtid, jeg var ubrukelig i bakeriet.

Da han som 15-åring møtte Richard Burton, som var hjemme på besøk i Wales fra Hollywood, innså Hopkins at han ville bli «berømt og suksessfull». Men livet ble ikke enklere. Han er kjent for å holde avstand – og forklarer hvordan han kutter ut venner: Da skifter han bare adresse og telefonnummer.

– Jeg er ikke hard, bare ærlig, sier Anthony Hopkins, men sier likevel at hans tredje kone, den venezuelanske antikvitetshandleren Stella Arroyave, har forandret hans selvoppfatning mye:

– Hun er svært positiv, svært kraftfull. Hver gang jeg får en negativ tanke, sier hun «dropp den». (©NTB)