KRISTIANSAND: — Det går aldri en dag uten at jeg synger, sier Nina Ugland fra Kristiansand, som er plukket ut til å være med i MGP jr. 2012. Lørdag 1. september skal hun stå på scenen i Oslo Spektrum som en av ti finalister.

— Det er veldig gøy og overraskende å bli plukket ut, og jeg gleder meg utrolig til å få stå på scenen i Spektrum, sier hun til Fædrelandsvennen.

14–åringen sendte inn låten "La meg forstå", som hun har skrevet selv, til NRK. Deretter ble hun plukket ut til audition, og så valgt ut til å være med i den store finalen.

— Sangen handler om alle valgene man må ta i livet. Om kjærlighet, barn og hvilken retning man vil gå i livet, sier hun, og forteller at hun har like stor lidenskap for låtskriving som for sang.

— Jeg er veldig glad i begge deler. Jeg har skrevet mange sanger, men det er gøy å opptre også. Jeg har lyst til å fortsette med begge deler. Det er det som er drømmen, sier Ugland.

"La meg forstå" er en poplåt, og Ugland konkurrerer med sanger i flere sjangre, både r&b, hiphop og rock. Ifølge NRK er det imidlertid også viktig hvordan artistene fremstår på scenen.

— De ti finalistene er blitt plukket ut fordi de har svært gode låter. Det er likevel ikke nok for å bli finalist. Artistene må også kunne framføre låten på en god måte. MGP jr. er først og fremst en låtskriverkonkurranse, men juryen ser også etter det lille ekstra som er viktig når man skal synge på en scene foran stort publikum når de plukker ut finalistene, sier prosjektleder for MGP jr., Eva Rutgerson Bie.