KRISTIANSAND:Dette gjør jeg fordi jeg lenge har hatt lyst til å lage en julemusikkvideo. "Heim te jol" viser juletradisjonene hos oss, og jeg håper folk kommer i julestemning av den. Det er tradisjoner, stemning, selskap og samhold som jeg har lyst å dele med folket , sier Stulien.

Musikkvideoen, som er laget av Frode Vestad, ble spilt inn første helga i desember, akkurat etter at snøen hadde kommet til Sørlandet. Fire opptaksdager har blitt til tre minutter musikkvideo.

— I videoen blir seerne med meg fra Markens i Kristiansand og "heim te jol" i huset vårt i bygda Syrtveit i Evje, helt på grensa til Bygland. Det samlet vi fire generasjoner hjemme i stua; mine tre barn, meg og mannen min, foreldrene våre og oldemor, forteller Stulien.

Deler av huset til Stulien er fra 1744, og i videoen bruker de også en gammel slede som er fra 1800-tallet. Det hadde ikke blitt brukt på 100 år, men ble restaurert for anledningen.

— Vi ventet på snøen, så snøfallet som kom passet utmerket. Det ble skikkelig julesteming, sier artisten.

"Heim te jol" er tittelsporet fra juleplata Stulien kom med i fjor, som ble produsert av Bjørn Ole Rasch. Rasch og kona Annbjørg Lien er også med i videoen.— Jeg håper videoen vil bli vist på tv og ulike nettsteder. Vi kommer også til å spre den via ulike sosiale medier. Det blir en musikalsk julegave fra meg til folket , sier Stulien.

Videoen ble sluppet offisielt på YouTube i dag, 12.12.12. kl 12. — Det er jo

litt gøy at det passet så bra. Det er jo et magisk tidspunkt, sier artisten og ler.

Se musikkvideoen øverst i saken.