FARSUND: — Jeg spilte i Vanse i fjor under American Festival i fjor, og det var et fantastisk publikum. Nå håper jeg stemningen blir like bra til lørdag, sier Bill Booth.

Den amerikanske artisten ble født i staten Maine, startet sin karriere midt på 1970-tallet og endte opp med base i New York. Som frilans musiker spilte han med ulike band og har blant annet åpnet for Willie Nelson, James Cotton Blues Band, Doug Kershaw og medlemmer av The Band; Rick Danko og Levon Helm. Turneen med New York City-bandet; Diamond Rio, tok Bill Booth til Oslo.

Jobbtilbud og nye kontakter innen norsk musikkbransje førte til et svært forlenget opphold i Norge. Han har fram til nå arbeidet med en rekke kjente norske artister både på scenen og i studio som blant andre; Åge Alexandersen, Claudia Scott, Casino Steel, Ottar Big Hand, Henning Kvitnes, Trond Granlund, Hilde Heltberg, Steinar Albrigtsen, Somebodys Darling og Silje Nergaard.

Regelmessige opphold i musikkmetropolen Nashville har ført til samarbeid med låtskrivere som blant annet Jason Blume og kontrakt med musikkforlaget Mel Tillis Music med låten «Never Find Some One» fra albumet «Hard Times on Easy Street» (1992). Han nyeste album «New Land» (2010) høstet femmere fra ni av landets aviser. To av sangene på platen handler om sørlendingene Reidar Wennesland og Elise Wærenskjold.

– Jeg har reist rundt i de norske miljøene i USA og funnet mange inspirerende historier. Elise Wærenskjold kunne jeg for eksempel ha skrevet et helt album om, og folk som kommer på konserten i morgen vil få høre noen av disse historiene, sier Booth, som akkurat har kommet tilbake fra fra turné i USA, hvor han spilte for et norsk-amerikansk publikum i blant annet San Francisco og Seattle.

Til lørdag serverer han flere historier inspirert av norske emigranter i USA sammen med en musikalsk blanding av cajun, hillbilly, blues og celtic folk som er hans varemerke.