KRAKOW: — Sangen er ikke så bra, men musikkvideoen er helt fantastisk. De spiller veldig mye på humor og tar seg selv veldig lite seriøst. Det er noe som fenger veldig mange, sier Leif Hynnekleiv fra Kristiansand på telefon fra Polen.

Sammen med Aslak Vimme Solhoff fra Arendal og Joakim Bergdal fra Grimstad, står han bak deres egen versjon av den koreanske låten og musikkvideoen Gangnam Style, som har gått som en farsott over hele verden på nettstedet Youtube.

Leif Hynnekleiv har både filmet og redigert Krakow Gangnam Style som har over 124.000 visninger på Youtube etter bare to døgn på nettet. Foto: Privat

Nå kan de tre sørlendingene, som til daglig er medisinstudenter ved Jagiellonian University i Krakow, skilte med sin egen suksesshistorie, i form av "Krakow Gangnam Style".

Farsott

I løpet av to korte døgn har deres versjon høstet godt over 124.000 visninger. En respons som ifølge Hynnekleiv er over all forventning.

— Jeg var litt skeptisk i begynnelsen, men Aslak sa at målet var i alle fall å få 100.000 visninger. Nå har den ligget ute på nettstedet i knapt to døgn og passert 100.000 visninger, konstaterer han fornøyd.

Vant filmpris

Og det er ikke bare på Youtube at filmen er blitt lagt merke til. Den vant også prisen for beste film under årets studentfilmfestival CoperniCam.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

— Jeg har lagd flere musikkvideoer, men denne videoen er jeg skikkelig stolt av, forteller Hynnekleiv, som har fått mye av sin filminteresse fra sine foreldre, filmskaperne Odd og Grete Hynnekleiv.

Og videoen krevde sin innsats i en travel studiehverdag. I seks dager arbeidet de tre 12-13 timers med å filme. Hjelpen fikk de fra medstudenter, en anatomiprofessor og tilfeldig forbipasserende i Krakow. Og filminnspillingen gikk ikke upåaktet hen.

Gangnam Style: Aslak Vimme Solhoff (med hatt) og Joakim Bergdal i et opptak til Krakow Gangnam Style som nå går som en farsott på nettstedet Youtube. Foto: Privat

— Vi fikk en del reaksjoner, ja. Det beste eksempelet var da det kom noen magedansere forbi mens vi filmet på hovedplassen, som gjerne ville være med på innspillingen, forteller Hynnekleiv.Han takket selvfølgelig ja. Deres opptreden kan du se øverst i saken.

Selv snek Hynnekleiv seg til en birolle, som transvestitt på trikken. Hovedrollen overlot han glatt til Bergdal. Han måtte terpe hoftesvingende bevegelser og pugge koreanske gloser slik at han kunne mime teksten prikkfritt i sine scener.

— Jeg er veldig imponert over innsatsen hans, sier Hynnekleiv og legger ikke skjul på at det ble noen flaue scener underveis i Krakows gater med forbipasserende som nysgjerrige vitner.

- Dropper dere medisinstudiene nå etter den gode responsen?

— Eh, nei, vi gjør ikke det, men vi tenker helt klart at vi må lage flere videoer sammen, slår Hynnekleiv fast.