Årets tema for konkurransen er «Reise», og både vanlig film og animasjonsfilm er tillatt.

Mer informasjon om konkurranseregler og premier kan du se nærmere på om du klikker deg inn på fvn.no/filmkonkurranse. Konkurransereglene finner du i boksen til høyre på siden.

— Med denne uhøytdelige konkurransen ønsker vi å stimulere til aktivitet i både skoler og i familier på fritiden. Det skal mest av alt være morsomt. Avstemmingen er høyst demokratisk, da vinnerne kåres ut ifra hvilke filmer som får flest stemmer på fvn.no, forteller Barnefilmfestivalsjef og medarrangør, Danckert Monrad-Krohn.

Det enkle er ofte det beste

Du kan bruke videokamera, mobilkamera eller videofunksjonen på fotoapparatet ditt, og maks lengde på filmen er 90 sekunder. Ifølge Monrad-Krohn er det ikke nødvendigvis de med det beste utstyret som gjør det best i konkurransen, men de som klarer å holde seg til et poeng og få det inn på ett og et halvt minutt med film.

— Den største utfordringen for mange er nok å gjøre dette enkelt nok. 90 sekunders film er ikke mye, men det viser seg fra tidligere år at det ofte er relativt enkle filmer som blir stemt frem som de beste, sier barnefilmsjefen.

Se filmene fra 2010 her!

Reisepremie på 10.000 kroner

Konkurransen opererer med to kategorier; «skoleklasse» og «familie». Beste skoleklasse blir belønnet med 10.000 kroner til klassetur, og beste familie vinner en gummibåt med påhengsmotor og en stor familiebil til leie i en hel måned.

Andre og tredjepremiene består av blant annet en egen kinoforestilling for hele klassen, dvd-spillere til baksetet i bilen og kinobilletter. De fem første som sender inn sine bidrag blir også premiert med festivalpass til Barnefilmfestivalen.

Siste innsendingsfrist for bidrag til kortfilmkonkurransen er mandag 11. april 2011. Vinnerne blir presentert på Aladdin kino under Barnefilmfestivalen 4. mai, hvor samtlige av de innsendte bidragene blir vist for publikum.

Stadig melder seg på

Det er tredje året på rad at fvn.no er med som samarbeidspartner i konkurransen. I fjor kom det inn 20 fine filmer, over dobbelt så mange som året før. Da ble vinnerne i kategorien ”skole” klasse 9A på Stangeland ungdomskole på Karmøy med filmen ”To valg - to liv”. I kategorien ”familie” vant Henrik Reme (6), Tobias Ribe (10) og Bertine Hurv (6) som sammen med Henriks pappa Henning Reme laget actionfilmen ”Kidnappet”.