KRISTIANSAND: Honningbarna fortsetter sin seilas mot verdensherredømme med god vind i seilene. I dag ble det klart at tenåringspunkerne fra Kristiansand er booket til å spille på Eurosonic, en gigantisk showcasefestival i Amsterdam, Nederland. Her stiller de på scenen på konsertstedet Vera 13. januar 2012. I sin tid var det nettopp på Eurosonic at suksesshistorien Kaizer's Orchestra sikret seg et internasjonalt gjennombrudd.

Foto: Thomas Olsen

— Amsterdam og de mørkeblå familiefedrene sitrer etter pønk fra slyngler, så dette var egentlig ikke overraskende. Neida, alvorlig talt så er dette en kjempesjanse. Å spille på Europas største showcasefestival er åpenbart noe vi er umåtelig gira på, og som vi er veldig takknemlige for, sier vokalist i Honningbarna, Edvard Valberg.

Etter å ha gjort et uslettelig inntrykk på både bransjefolk og publikum på by:Larm tidligere i år, ble Honningbarna booket til flere internasjonale festivaler. Krisitansanderne har siden sommeren stått på scenen både på Roskilde, SPOT, Reeperbahn og Iceland Airwaves.

Foto: Reidar Kollstad

Bandets manager, Louis Holbrook uttaler følgende om spillejobben på Eurosonic 13. januar:

— Nå som vi skal satse hardt på konserter i Europa i 2012 kommer dette som kallet. Ikke bare styrker det bandets posisjon kun å være på plakaten på festivalen, men det er også en essensiell plass å få eksponert bandet for viktige samarbeidspartnere. "Alle" er jo tilstede på Eurosonic. Vi vet at det er med live-konserter vi må bygge opp fan-basen i Europa, og "bransjefolka" er intet unntak fra regelen; Honningbarna er et band man først og fremst må oppleve live for å oppfatte hvilke særegenheter og energier som ligger i bandet, sier han.