Mads With hadde femten bandprosjekt for noen år siden. Nå har han fire. To av dem er nominert til idéstipendet. Soloprosjektet hans er en helt annen side enn den han får vist fram i Rendezvous Point.

— Dette er et rootsprosjekt. Det er veldig annerledes, men det handler om å få utløp for mangfoldet. Jeg har holdt på med jazzband, storband, rock, det som er. Man må bare velge ut det man har mest lyst til å bruke tida si på, sier han.

With har allerede sluppet singelen "Vagabond", og planlegger albumutgivelse på nyåret. Han sier det er viktig å få oppmerksomhet rundt det han driver med, og erkjenner at stipendet kan bety mye for karrieren hans.

— Det vil bety en smertefri utgivelse, jeg vil få leid inn alt jeg trenger av folk, og vi vil dessuten få dekket kostnadene i forbindelse med turneen vi skal ha i etterkant, sier han.

Bandkollegene hans har antydet, med glimt i øyet, at With kan sabotere Rendezvous Points opptreden for å ha større sjanse til å ta førsteplassen selv. With hevder imidlertid at hans lojalitet er godt balansert mellom de to.

— Men du foretrekker selvfølgelig å stikke av med de 250.000 alene?

— Nei, jeg gjør faktisk ikke det, det er ett fett. Ingen av prosjektene står høyere enn det andre, sier han.

Hør Mads Withs ”Vagabond” her.