KRISTIANSAND : — Det er overraskende at ikke kinoen er nevnt. Så lenge kommunen har valgt å ha et eierskap til den, mener jeg det er naturlig at de også mener noe om dette eierskapet, sier kinodirektør Petter Benestad.

Forrige uke sendte Kristiansand Kino Holding AS et brev til kulturdirektørens kontor med innsigelser mot den nye kulturstrategien som nå er ute til høring. Dette til tross for at Kristiansand Kino ikke har fått noe høringsbrev fra kommunen.

Til nyttår

— Det har heller ikke Sørnorsk Filmsenter hvor jeg sitter i styret, og filmsenteret er heller ikke nevnt i kulturstrategien. På den annen side har de sendt utkastet til høring hos Kristiansand Barnefilmfestival, sier kinodirektør Benestad.

Arbeidet med ny kulturstrategi for kommunen har foregått i omkring et år, og det omfattende utkastet skal behandles politisk over nyttår.

— Dette er en av flere tilbakemeldinger vi har fått, og jeg har ikke lest hva det står i brevet, sier kulturdirektør Stein Tore Sorthe. Han har heller ikke noen foreløpig formening om hvorvidt utelatelsen av kinodriften er en forglemmelse eller resultat av noe annet.

Tydelige føringer

— Vi kommer tilbake til dette senere, sier kulturdirektøren. I mellomtiden kan han tygge på det relativt tydelige skrivet han fikk fra Kristiansand kino forrige uke. Her pekes det på konsesjonsbestemmelsene som kommunen har lagt til grunn for kinodriften, blant annet at maksimum 50 prosent av filmene skal være fra USA, og at 40 prosent skal være europeiske. Her er det også nedfelt daglige visninger av minst to barne- og familiefilmer hver dag etter klokka 16.00. Nå etterlyser styret i Kristiansand Kino Holding AS og kinodirektør Benestad at både konsesjonskravene, kinoens strategiplan, Barnefilmfestivalen og film og filmproduksjon forankres bedre i kulturstrategien enn det som er tilfelle i det foreløpige utkastet.