Edvard Valberg Foto: Lien, Kyrre

ARENDAL: — Vi har aldri spilt for så mange før og det var overraskende mange som kunne tekstene. Når så mange publikummere synger samtidig, runger det noe veldig, sier Edvard Valberg på telefon til fvn.no.Vokalisten i Honningbarna er hes i stemmen etter dagene på Roskilde. Sammen med fetteren ble han igjen et par dager etter konserten for å føle på festivallivet. Han satser på at stemmen er fin igjen til nattens konsert i Teltet på Hove. Teltet har for øvrig en kapasitet på 3000 publikummere så Honningbarna kan få nok en rekordartet konsertopplevelse hvis festivalgjengerne møter opp i hopetall.

Spiller på 20 festivaler

— Jeg hadde veldig vondt i halsen i går, men heldigvis har den bedret seg over natta. Det hjalp å sove, konstaterer vokalisten i punkrock-bandet som har fått mye oppmerksomhet etter at de ble kåret til årets Urørt i vinter. I sommer spiller de på rundt 20 festivaler, og de er så vidt i gang.

— Nå har vi vært på Steinkjærfestivalen og på Roskilde og begge festivalene var fantastiske. Jeg tviler på at Hove blir noe dårligere enn det, sier Edvard.

Trist å reise

På Roskilde spilte bandet fra Søgne og Kristiansand under oppvarmingsdagene. I går da festivalen åpnet for alvor, måtte de reise hjem for å rekke Hove-opptredenen.

— Jeg synes det var skikkelig trist å reise hjem. Roskilde er alle festivalers mor og det er helt enormt der, men stemningen var likevel fin og rolig. Jeg ble igjen så lenge jeg kunne, og bodde i telt, forteller han.

- Du er ikke så glad i teltlivet. Hvordan gikk det?

— Etter forholdene gikk det faktisk greit. Det hjelper når du slipper å bli vekket klokken syv om morgenen av at du ikke får puste. Det var ikke så varmt.

Skal se Kaizers

Nå ser han og de andre i bandet fram til å få med seg en del av konsertene på Hove i kveld før de selv inntar scenen. Planen er å se The Mars Volta, Odd Future og Kaizers Orchestra.

For Honningbarna er det spesielt å spille på Hovefestivalen igjen i år. I fjor spilte de på campingscenen (P3-scenen) og det var den opptredenen som startet alle oppturene de har opplevd det siste året.

— Å spille på en «ordentlig» scene i år har litt symbolsk betydning for oss. Vi gleder oss veldig til å spille i natt på Teltscenen og tror det kan bli intim stemning, sier Edvard Valberg. Resten av sommeren skal han og de andre i bandet spille på festivaler i hele Norge, deriblant Øya og Slottsfjellfestivalen.