ROCK

Heroes & Zeros

De viste god smak med singelen «Salt where the sugar should be». Her er mer som smaker godt. Og som høres veldig bra ut.

Heroes & Zeros er et av landets mest spennende band. Slik har det vært siden de ga ut sin første EP for fem-seks år siden. Men albumene deres ligner ikke særlig på hverandre i stil og uttrykk. Og etter den tunge, tøffe, harde og utfordrende platen, «Simian vices modern devices», åpner de opp og tilfører låtene sine mer luft og atmosfære.

Vi kan godt snakke om en trio med mange lysere og enklere løsninger enn før, men Heroes & Zeros har ikke blitt et lystig popband for det. Lydbildet er lekkert og levende. Bandet og produsent Hasse Rosbach skaper maleriske og monumentale stemninger. Det låter storslått og flott fra ende til annen, fra den herlige starten med «Change is nothing» til de går i mål med den fengende og fine «Weather it out».

Stemmen til Hans Jørgen Undelstvedt har aldri vært så sterk og tydelig før, og flere av låtene kan få oss til å tenke på Thom Yorke og Radiohead. Heroes & Zeros går til og med ut i en slags symfonisk progrocktur med den nesten ni minutter lange låten, «The jig is up». Veldig bra.

Høydepunktene står i kø på «Ghostly Kisses», der låtene og de ulike stemningene i dem glir over i hverandre til en sterk helhet. Det er bare å forsyne seg av alle smakene og alle de velregisserte låtene.