KRISTIANSAND : — Det er virkelig på tide at vi får hørt de potensielle superstjernene fra Sørlandet også. Vi vet jo at det er gode musikkmiljøer i Kristiansand og de andre sørlandsbyene, og en kvalifiseringsrunde lokalt vil naturlig nok gi sørlendinger med en superstjerne i magen en gylden muligheten til å slå gjennom via Idol, sier TV 2s presseansvarlig for Idol, Bjarne Laastad.

Synger for produsentene

Her i Kristiansand holdes en pre-audition nå på fredag på Radisson Blu Caledonien hotel. Det holdes også pre-auditions og hovedauditions i Bergen, Oslo og Stavanger.

Poenget med en pre-audition er å få vist seg fram og forhåpentligvis bli lagt såpass merke til at man går videre til hovedaudition og får synge for dommerne. På pre-audition synger man for musikk- og tv-produsenter. I år er blant andre tidligere Idol-deltaker, Tone Damli en av dommerne. Resten av juryen vil bli annonsert om kort tid.

GLEDER SEG: Tone Damli sitter i dommerpanelet i år og gleder seg som et barn til stjernejakten. Foto: Scanpix

Gleder seg som et barn

– Jeg gleder meg som et lite barn, dette skal bli så gøy! Jeg skal innrømme at jeg har vært rimelig lysten på den rollen en god stund allerede, jeg har jo sett alt av talentshow, og da er jo «Idol» selvsagt favoritten. Og når man sitter hjemme i sofaen og mener og kommenterer, så skulle man jo ønske at man selv kunne sitte bak dommerbordet og bestemme på ordentlig. Nå får jeg det, og det blir kjempemoro, uttaler Tone Damli om sin nye jobb.

De som gjør inntrykk under precast-runden i Kristiansand kvalifiserer seg til å synge på hovedaudition i Stavanger 21. og 22. oktober. Tidligere sørlandske deltakere som har gjort seg bemerket i Idol er Jorun Stiansen fra Vennesla, som vant konkurransen i 2003. Også Alejandro Fuentes fra Kristiansand gjorde en solid innsats samme år og ble nummer tre.