KRISTIANSAND: Da den store, røde ballen sprakk på Fønix, drysset glitteret utover kinosalen. Smellet var nemlig tegnet på at den 14. internasjonale barnefilmfestivalen i Kristiansand er offisielt i gang.

– Snurr film, ropte festivalsjef Danckert Monrad-Krohn til de nærmere 400 grunnskoleelevenes høylydte begeistring. Åpningsfilmen var den franske animasjonsfilmen «En katt i Paris».

I løpet av festivalens fem dager kan publikum oppleve 98 filmer fra 27 land, ni verdenspremierer og 45 norgespremierer. Blant premierene finner vi den norske kortfilmen «Kjøttsår», som er plukket ut til det offisielle kortfilmprogrammet på filmfestivalen i Cannes.

Torsdag har også novellefilmen «Himmelen bak huset», basert på Gaute Heivolls bok, førpremiere under festivalen. Den er regissert av kristiansanderen Steffan Strandberg. På fredag er det offisiell verdenspremiere med hele staben til stede.

På festivalens siste kveld deles det ut fire priser: Film & Kinos Barnefilmpris, Don Quijote-prisen og den helt nye ECFA-prisen (beste europeiske film i hovedprogrammet). I tillegg deler publikum ut Ludi-statuetten til den mest populære filmen i hovedprogrammet, som barna selv stemmer frem.

Også i år blir det arrangert verksteder der barn og ungdom får tilbud om å lage blant annet musikkvideoer, animasjonsfilmer og tegnefilmer.

Barnefilmfestivalen arrangeres 3.-7. mai.

Les intervju med regissør Steffan Strandberg og hans nye film i papiravisen i morgen.