KRISTIANSAND: — En kjempesuksess! Alle bildene til dronningen ble solgt i åtte til ti eksemplarer og så hadde vi et jevnt og godt salg av Nupen og Opdahl med bare noen få igjen. Vi har aldri hatt så stor interesse rundt en utstilling før, sier gallerist Bernt Bisseth.

Det hersket bortimot kaos i lokalene i Dronningensgate da ustillingen åpnet 4. oktober, og alle bildene signert "Sonja" var solgt etter halvannen uke.

Tenker ikke penger

Dronning-bildene lå på en pris mellom rundt 5000 og opp til 9500 kroner, i alt ti bilder. Et raskt regnestykke forteller dermed at disse i seg selv omsatte for rundt 700.000 kroner. Nupens og Opdahls bilder er i en helt annen og langt høyere prisklasse. At det dreier seg om store summer, er det liten tvil om. Men hvor mye galleriet sitter igjen med av dette salget, bryr ikke Bisseth seg så mye om.

— Nei, det vil jeg ikke snakke om. Summen har jeg ikke sett på en gang, og jeg lager aldri budsjetter. Det viktigste er at galleriet sviver og går og at responsen på utstillingen har vært helt fantastisk, sier han.

Prioriterer kunst

Bisseth er mye mer opptatt av at så mange synes å sette kunst så høyt på prioriteringslista for hva som er viktig.

— I disse tider, hvor penger ofte sitter langt inne, velger folk likevel å se på kunst som en fornuftig investering. Jeg føler interessen for kunst og kultur er større enn noen gang før. Et kunstverk har man jo til evig tid og verdien går ikke tapt. Se bare på det nye flyselskapet som startet opp på Kjevik. De flyr kun til destinasjoner som er kjent for sin kunst og kultur, sier han.

Ser fram til Brunner

Søndag pakkes dronning-utstillingen ned fra veggene på galleri Bi-Z, og deretter skal det gjøres plass for helt nye kunstverk signert kristiansanderen, Frank Brunner. Galleristen ser for seg at også denne utstillingen, som åpnes 1. november, vil bli en stor suksess.

— Frank Brunner er også en veldig etterspurt kunstner som vi vet publikum vil ha, så vi håper selvfølgelig på kø utenfor også ved denne åpningen. Nå er det tre år siden han stilte ut her sist, og denne gang kommer han med helt nye arbeider, forteller Bisseth.