Hva synes du om statsbudsjett-forslaget? Diskutér under artikkelen eller på Twitter med hashtag #sb13sør

KRISTIANSAND: — Dette er en gledens dag, sier en svært fornøyd direktør Bentein Baardson til Fædrelandsvennen.

Med en samlet økning på 7,5 millioner kroner til Kristiansand Symfoniorkester, Agder Teater og Opera Sør kan det nå både ansettes flere folk og lages flere forestillinger

— Nå er vi så og si der vi drømte om å være for tre år siden, sier Baardson.

Økningen er riktignok et par millioner mindre enn det de ba om, men Bentein Baardson mener likevel de tilnærmet har fått full uttelling.

For første gang får Kilden pengene i en samlet pott, og lederteamet skal nå i gang med den interne fordelingen. Det eneste beløpet som er øremerket er 500.000 kroner til Kristiansand Solistensemble.

— Ser du for deg slåsskamp mellom orkesterdirektøren og teatersjefen?

— Nei, dette er noe vi er veldig enige om, og som skjer i fordragelighet. Felles ressursutnyttelse har vært tanken helt fra starten av, og nå kan vi realisere det, sier en glad Kilden-direktør.

I tillegg til drøye 104 millioner kroner til drift, får Kilden også 64 millioner kroner i investeringstilskudd. Det beløpet er en del av statens andel av byggekostnadene. Totalt betaler staten 408 millioner av de om lag 1,7 milliardene det kostet å bygge kilden, og dette beløpet betales ut porsjonsvis fram til 2015. — Legger vi det økte driftstilskuddet og investeringstilskuddet sammen, viser det at Kilden totalt får 71,5 friske kroner på neste års budsjett, fastslår Bentein Baardson.