JAZZ: Papirfly lar skjør skapertrang få utløp på Sørveiv. Foto: Pressefoto
UNGE, SINTE MENN: Gatebrigaden er neste band ut til å synge samfunnskritisk på sørlandsk. Foto: Pressefoto

KRISTIANSAND: — Vi setter opp noen internasjonale og nasjonale navn også, men hovedvekten er på sultne, regionale band, sier Sørf-leder Kjetil Nordhus.

I fjor høst ble bransjetreffet Sørveiv arrangert for første gang i Kristiansand, og nå følger Nordhus og de andre opp suksessen med en ny tilstelning over samme lest. Den foregår 9. og 10. november med seminarer på Aladdin og konserter på flere scener rundt i Kristiansand.

De første fem utvalgte artistene til Sørveiv er Violent Years (Mandal), Gatebrigaden (Kristiansand), Folkefiender (Søgne/Arendal), Papirfly (Flekkefjord/Grimstad/Ulefoss/Tromsø) og Sgrow (Kristiansand/Oslo).

(artikkelen fortsetter under bildet)

JAZZ: Papirfly lar skjør skapertrang få utløp på Sørveiv. Foto: Pressefoto

Stor interesse

— Vi setter opp 30 band på fem-seks ulike scener, og disse konsertene er åpne for alle. Seminardelen av Sørveiv retter vi mot bransjen. Det kom 150 delegater i fjor, og vi håper på enda litt flere i år, sier Nordhus.

Interessen fra musikere for å delta har i alle fall vært mye større enn i fjor, med hele 150 søknader om å få spille.

— I fjor visste jo ingen hva dette var for noe, og vi merker at Sørveiv er mye lettere å selge i år, sier Nordhus.

Konseptet ligner den nasjonale bransjemessa Bylarm, men her er målgruppa altså musikkbransjen i agderfylkene og Telemark. Det er Sørf, Sørnorsk Jazzforum og Telemarkfestivalen som arrangerer, mens Sørf har ansvaret for koordineringen.

Signal

— Kristiansand kommune signaliserte sterkt at de fortsatt ønsker dette arrangementet da kulturstyret for en måned side bevilget 43.000 kroner. Fra Norsk kulturråd har vi fått 100.000 kroner, som er dobbelt så mye som i fjor, sier Nordhus.

Totalbudsjettet er for øvrig det samme som i fjor, nemlig 600.000 kroner.

— I år skal vi ha alle seminarene på Aladdin, mens konsertene går på fem-seks scener. Foreløpig har vi avtale med Pir6, Frk. Larsen, Hjem, Kick Gastropub/Kick Scene, Charlies og Haandverkeren. Vi jobber også med mulige opplegg på Patricks og Six Pence, sier Nordhus. Det er Louis Holbrook som er programansvarlig for musikken på Sørveiv 2012. ## Fem navn

Mandalsbandet Violent Years markerte seg sterkt på Bylarm 2008 etter å ha gitt ut en egentitulert og kritikerrost EP. Etter en del turnering blant annet til Nederland, ble det stille fra countryrock- og americanabandet, men nå gjenoppstår de med ny fullengder. Bandet består av Kenneth Bringsdal - vokal/gitar, Lars Erik Humborstad - gitar/backingvokal, Jack Van Der Hagen - bass, Kjetil Sjølingstad - piano og Eivind Thorsvik - trommer.

UNGE, SINTE MENN: Gatebrigaden er neste band ut til å synge samfunnskritisk på sørlandsk. Foto: Pressefoto

Gatebrigaden er hardcore, pønk og rock fra Kristiansand med samfunnskritiske tekster på dialekt. Debutplata skal være rett rundt hjørnet, og med er Joshua Bisama – vokal, Brage S. Tellefsen – gitar, Vegard B. Skretting – gitar, Skjalg Birkeland – bass og Bendik Hildebrand – trommer.Folkefiender er en hiphop-duo bestående av Kristian Kristiansen (Ego) fra Søgne/Grimstad og Karsten Dahl Marcussen fra Arendal.

— Et spennende band som kommer i kjølvannet av mye annen god hiphop fra byen. Vi har mer fra sjangeren på programmet, sier Nordhus.

Elektronikaduoen Sgrow har allerede rukket å spille på Punkt, Oslo Jazzfestival, Canal Street og Øyafestivalen, og består av Vilde Nupen på vokal og Kristoffer Lislegaard på elektronikk og gitar.

Papirfly er det siste bandet på lista denne gangen, og sjangeren er jazz. Navnet skal symboliserer begeistring, skapertrang og fryktløshet, og medlemmene heter Hanne Kalleberg - vokal, Philip Birkenes - piano, Knut Olav Buverud Sandvik - bass og Jakop Janssønn - trommer.