Dramastudenter ved Universitetet i Agder trenger scener, og ønsker å leie de to kinosalene på Aladdin til sine eksamensproduksjoner. Men uvissheten omkring leieforholdene kan gjøre at de ender opp i det gamle Agder Teater i stedet.

— Aladdin er helt klart vår førsteprioritet, sier instituttleder Merete Elnan ved Institutt for visuelle og sceniske fag til Fædrelandsvennen.

Det er tredjeårsstudentene på faglærerutdanningen i drama som i samarbeid med Arkivet skal utvikle forestillingen "Stålstøvlene" som i ferdig form skal settes opp i Kilden.

— På Aladdin vil studentene også være i et fagmiljø, og treffe folk som har lykkes med det de drømmer om å gjøre. Det vil være en kjempefin bieffekt av å leie der, sier hun.

Dersom UiA får en avtale, vil det være aktuelt å leie mellom fire og åtte uker i vårsemesteret, og ønsket er å få i stand en jevnlig leieavtale med perspektiv på flere år.

Men akkurat nå er det helt uvisst om det kreative miljøet dramastudentene ønsker å bli en del av klarer å overta huset.

— I og med at det ikke finnes noen klar organisasjon vet vi ikke helt hvem som driver med utleie, sier Elnan.

Uklarhetene har gjort at UiA nå har henvendt seg til Kristiansand Eiendom for om mulig å få leie det gamle Agder Teater i stedet.

— Ja, vi tok kontakt fordi det så vanskelig ut på Aladdin, og har nå fått et tilbud om å leie to scener der, bekrefter fakultetsdirektør Jan Oddvar Skisland. Det er imidlertid ennå ikke inngått noen avtale.