KINOKLAR: Her er noen av de sentrale personene i Lindesnes Trekkspillklubb og i Frode Vestads dokumentar "Med trekkspill til Operaen" samlet foran koia til Torgny Monan, hvor en av scenene i filmen er spilt inn. Bildet er fra da regissør Frode Vestad skulle ta bilder som kunne brukes på en kinoplakat. På den røde løperen ser vi fra venstre Atti Eikaas, Kikki Try Eikaas, Arne Vigeland, Roy Skarning, Harry Birkeland, Torgny Monan og Reidar Hadeland. Foran sitter Tobias Svennevik. KINOKLAR: Her er noen av de sentrale personene i Lindesnes Trekkspillklubb og i Frode Vestads dokumentar "Med trekkspill til Operaen" samlet foran koia til Torgny Monan, hvor en av scenene i filmen er spilt inn. Bildet er fra da regissør Frode Vestad skulle ta bilder som kunne brukes på en kinoplakat. På den røde løperen ser vi fra venstre Atti Eikaas, Kikki Try Eikaas, Arne Vigeland, Roy Skarning, Harry Birkeland, Torgny Monan og Reidar Hadeland. Foran sitter Tobias Svennevik. Foto: Frode Vestad

Nå går trekkspillklubben til filmen

Suksessen under Filmfestivalen i Haugesund var bare en forsmak. Nå skal "Med trekkspill til Operaen" vises på kino i hele landet.

PERSONLIGHETER: Her er portretter Frode Vestad har tatt av personene som går igjen i filmen. Øverst fra venstre: Tobias Svennevik, Reidar Hadeland, Kikki Try Eikaas og Arne Vigeland. Nederst fra venstre: Atti Eikaas, Torgny Monan og Harry Birkeland. Foto: Frode Vestad

KRISTIANSAND : — Vi har sett filmen i den siste klippefasen, og vi så suksessen den hadde i Haugesund. Vi ønsker å bidra til at den kan komme ut på kino i resten av landet, og tror den kan gi noe til et publikum utenfor Sørlandet også , sier Åge Hoffart, avdelingsleder for kinodistribusjon i SF Norge.

Premiere i Kristiansand

Kinodistributøren har inngått en avtale med filmskaper Frode Vestad, og noen datoer er allerede klare. 25. oktober blir det stor premierefest i Kristiansand, og Lindesnes Trekkspillklubb vil selvfølgelig være på plass.

Vi synes det er kjempegøy at Frode og SF Norge har valgt Kristiansand som premiereby. Vi skal lage en skikkelig premierefest, men det blir ikke vanskelig når vi har trekkspillklubben med på laget. Og visningen blir selvsagt i sal 1, vår største sal. Det er plass til en del der , sier Petter Benestad, kinosjef ved Kristiansand kino.

I november fortsetter premiereturneen på Sørlandet, vestover helt til Stavangerområdet og østover til Arendal. Da vil også deler av trekkspillklubben være representert.

- Kinosjefer står og tripper

Jeg vet det er stor interesse for filmen, så vi satser på en skikkelig lansering. Det er en del kinosjefer som står og tripper for å få satt opp filmen , sier regissør Frode Vestad.

En av de som ser fram til å vise filmen, er kinosjef ved Kvinesdal kino, Jan Schou, som selv er fra Lindesnes.

— Jeg var i Haugesund, og så filmen der. Da hadde jeg fått et lite ansvar med å ta med kinosjefer fra resten av landet, og jeg var litt nervøs for hva de skulle få se. Men filmen er meget bra. Den er morsom, samtidig som den er ærlig og redelig. Mange av mine kolleger sammenlignet den med "Heftig og begeistret". Kinosjefen i Oslo sa blant annet at hun trodde det var en film som kunne gå i hele landet. Jeg har veldig tro på filmen, og lokalt har jeg ekstremt tro på den, sier Schou.

Stor lansering på Colosseum

30. november skal filmen lanseres i resten av landet, og det blir stor lanseringsfest på Colosseum kino i Oslo lørdag 1. desember. Naturligvis vil trekkspillklubben da også bli med på festen. Det kan også bli aktuelt at trekkspillklubben skal være representert under premierene i Bergen og Trondheim.

SF Norge hadde ikke gått inn om de ikke mener filmen har potensial, så det er knyttet spenning til kinolanseringen fra min side. Jeg tror mange er interessert og nysgjerrige på filmen, både på Sørlandet og utover regionen , sier Vestad, og legger til at datoene ikke er 100 prosent bekreftet.