KRISTIANSAND/OSLO: Festivalsjef Danckert Monrad-Krohn og styreleder Frank Mosvold var onsdag invitert til audiens på Slottet. Barnefilmfestivalens høye beskytter, Kronprinsesse Mette-Marit, hadde bedt om møtet, for å bli informert om festivalen.

Vi fortalte om hvordan festivalen har utviklet seg siden siste jeg var der (i 2007, red.anm.). Vi fortalte hva vi er stolte av og hva vi ser fram til å utvikle , sier Monrad-Krohn, som blant annet er stolt over at Barnefilmfestivalen er det største kulturarrangementet for barn i Norge.

Spurte om filmverkstedene

Kronprinsessen viste stor nysgjerrighet under audiensen, og stilte masse spørsmål. Hun var spesielt interessert i filmverkstedene festivalen arrangerer, og som festivalsjefen anser som en av pilarene i festivalen.— Hun sa også at det er viktig å satse på barna og synliggjøre barnekulturen, at det lages historier for barn. Hun mener det er flott at vi skaper en arena hvor filmskapere og historiefortellere for barn møter både publikum og sine kolleger. Og hun er opptatt av at vi viser filmer fra andre land enn Norge , sier Monrad-Krohn, som sammen med styreleder Mosvold var inne hos kronprinsessen i en snau halvtime.

— Det er flott på Slottet, spesielt innvendig. Vi var i et rom som heter Arkaden, og det var veldig fint, forteller festivalsjefen..

Inviterte til åpningen

Mette-Marit åpnet Barnefilmfestivalen i 2005, og takket året etter ja til å være festivalens høye beskytter. Festivalsjefen benyttet anledningen til å invitere kronprinsessen tilbake til sine hjemlige trakter.— Mette-Marit kunne ikke love at hun kom, men hun hadde veldig lyst. Hun har et stramt program, men har satt to streker under datoen for åpningen i kalenderen. Så vi håper at hun kommer , sier han.

Neste års Barnefilmfestival arrangeres fra 23. til 27. april, og festivalsjefen er godt i gang med å planlegge programmet for de fem dagene.