OSLO: — Vinneren av Norske Talenter heter Daniel!

Det ble klart da publikums stemmer endelig var talt opp i tv-programmet Norske Talenter i kveld.

- Usedvanlig bred appell

Skulle man tro oddsene fra nettstedet Betsson var det trioen Tre Generasjoner fra Kristiansand som skulle gå seirende ut av talentkonkurransen. Slik ble det ikke.

Tre Generasjoner har en usedvanlig bred appell. Mens de andre deltakerne kjemper om de samme stemmene, treffer Tre generasjoner hele det norske folk. Dette er sjarmerende og ektefølt, sier sjef i Betsson Norge, Hans Martin Nakkim.

Selskapet hans hadde 3,25 i odds på Tre Generasjoner, mens Tord Korsvold lå på andreplass med 3,75. Dommer Alex Rosén uttalte følgende etter å ha sett trioen fremføre Mormors Låt på det direktesendte showet.

— Jeg har alltid syntes at dere har hørtes ut som et puborkester, og forventet å se Tom Waits eller Shane MacGowan på scenen når som helst, men i dag endret dere konseptet helt og på slutten så det ut som om du var på vei til å invadere Amerika, lo jurymedlem i Norske Talenter, Alex Rosén, da han ga trioen sin umiddelbare dom.

Ros for innlevelse

Mia Gundersen var imidlertid mer avmålt.

— Dere har bøttevis med sjarm, det er det ingen tvil om, men jeg klarer ikke å se at vi kan utvikle deres talent noe vider, uttalte Gundersen.

Hun roste likevel Tre Generasjoners frontfigur, Mathilde Marker (92), for sjarmerende innlevelse på scenen.

Adil Kahn skrøt av hvor inspirerende Tre Generasjoner var, men pekte på det høye nivået blant de øvrige finaletalentene, som et hinder for å stikke av med seieren.

— Jeg synes dere har et fantastisk konsept, og det er inspirerende å ha dere her, men det er så høyt nivå i år

— Det har vært strevsomt, smilte Mathilde Marker.

— Men gøy, skøt Thomas Stanghelle inn.

Imponerte dommerne

Dansegruppa Kingwings Crew med Argjend Nicki (26) og Chenno Tim (23) fra Kristiansand imponerte dommerne med kveldens opptreden.

— Jeg er nesten stum. Det er så gjennomført, og så bra persongalleri. Dere var bare så rå i begynnelsen, rå i semifinalen og nå tar dere den helt ut, lo Rosén før han konkluderte:

— Dere kan vinne hele greia, sa han og fikk støtte av Khan som lurte på hva dansegruppen ville bruke pengene på dersom de vant 500.000 kroner:

— Først og fremst sette opp en egen forestilling hvor vi kan gjøre akkurat som vi vil.

— Det fortjener dere, repliserte Khan.

Men den som stakk det lengste strået ble likefullt Daniel.

Foto: TV 2