Skuespilleren, som også er ivrig medlem av scientologsekten, fløy sitt eget jetfly mandag fra Florida og til Port-au-Prince i Haiti. Om bord var fire tonn med militære feltrasjoner og medisinsk materiell til hjelp for jordskjelvofrene.

Passasjerene inkluderte Travoltas kone Kelly Preston, men også et nødhjelpsteam som i tillegg til leger også inkluderte rundt 80 frivillige hjelpeprester fra scientologkirken, melder Huffington Post.

Ifølge en pressemelding fra den amerikanske scientologsekten forlot Travolta og kona Haiti etter å ha satt av passasjerer og forsyninger, mens de øvrige ble igjen for å tilby «spirituell førstehjelp».

Det er ikke første gang scientologene går inn i katastrofeområder for å tilby hjelp: Scientologprester var raskt på pletten etter terrorangrepet i New York 11. september 2001. Travolta selv rykket ut sammen med Kirstie Alley for å hjelpe ofrene etter orkanen Katrina. Ifølge ABC News deler de noen ganger ut pamfletten «Veien til lykke» av L. Ron Hubbard, og tilbyr en form for berøringsterapi. (©NTB)