Skuespilleren, som er gift med Katie Holmes, beskriver historien i manusene sine med datteren og hører på spørsmålene hennes fordi han tror det gjør ham til en bedre skuespiller.– Jeg setter Suri på en huske og forteller henne historiene når jeg arbeider med et manus. Jeg begynner med begynnelsen på filmen, og bringer henne gjennom fortellingen bit for bit. Jeg tilpasser det selvsagt til alderen hennes. Hun er fire år gammel. Men hun stiller de riktige spørsmålene: «Hvorfor skjer det?» Er det de slemme karene?” «Du er den snille fyren, ikke sant?»

– Det var det samme da jeg var barn. Kan jeg skape en karakter som vil gjøre henne glad, som vil få henne til å le? Og vet du hva? Hun får meg til å bli bedre og bedre fordi hun alltid ber meg om å gjøre det igjen, sier han til det amerikanske magasinet Esquire.

Tom Cruise sier han alltid prøver å være en så god far som mulig på grunn av en løfte han ga til sitt eldste barn Isabella (17), som han adopterte da han var gift med Nicole Kidman, da hun var liten.

– Jeg glemmer aldri øyeblikket da jeg ble pappa. Men det er vanskelig å beskrive – det nivået av ansvar, ønsket om å gi dem glede. Men konklusjonen er at ingenting er viktigere enn dette. Jeg husker den første kvelden da jeg bare så på Bella. Jeg holdt henne under oppsikt hvert sekund og følte et sterkt bånd. Jeg så nok så mye på henne at jeg holdt henne våken.

– Jeg lovet henne at jeg skulle gjøre det beste jeg kunne. Og jeg skal ikke si at jeg skal gjøre noe og så la det være. (©NTB)