KRISTIANSAND: — Vi var alle enige om hvem som burde vinne. Dette er talenter som holder et høyt nivå og produksjonen virker veldig gjennomført. Både historien, lyssettingen, lyden og regien utmerker seg. Disse folkene får vi se mer av i fremtiden! sier jurymedlemmene Alfred Georg Klausen, Stine Blichfeldt, Marte Blyseth Pedersen og Roy H. Lundstrøm.

Foto: Ann Magritt Arnli

"Blendet" skapte også begeistring blant publikum som hadde funnet veien til Aladdin på selveste fredag den 13. I tillegg til å stikke av med juryens hovedpremie på 5000 kroner, ble de også stemt frem som publikumsfavoritter.

Filmen er laget som et skoleprosjekt av UiA-studentene Adrien Le Gall, Reidunn Lognvik Reinholdt og Tormod Undlien.

— Det var utrolig overraskende å vinne to priser! Vi har hatt null kroner i budsjett og en måned til rådighet både på manus, innspilling og postproduksjon. Det har vært en intens periode, og siste natten før vi skulle levere prosjektet døgnet vi på skolen og leverte det rett før fristen gikk ut ved midnatt siste dag, forteller en tydelig fornøyd filmgjeng etter fredagens prisdryss.

Alle har bidratt i alle ledd av produksjonen, både foran og bak kamera, og oppmerksomheten har ført til at de tre nå ønsker å fortsette å jobbe med film.

— Når man er midt oppi det, er det lett å se seg litt blind på sin egen produksjon, men når vi nå har fått det litt på avstand var det utrolig spesielt å få sett filmen igjen i dag. Da ser vi jo at det vi har laget fungerer, og det gjør at vi får veldig lyst til å lage mer, sier vinnerne.

Foto: Ann Magritt Arnli

Film i Sør er en uhøytidelig kortfilmkonkurranse med to prisutdelinger. Arrangementet finner sted hvert år og samler filmskapere og filminterresserte fra hele landsdelen. Arrangementet er blitt svært populært, og fredag var salen fylt til randen av skuelystne. Både juryen og arrangementsansvarlig, Irene Torp Halvorsen på Cinemateket er enige om at årets arrangement var svært vellykket og at deltakerne har gjort en flott jobb.

— I tillegg til vinnerfilmen har resten av programmet vært utrolig eksperimentelt, variert og veldig bra. I kveld har vi fått se en rekke fine øeblikk vi kommer til å huske, sier jurymedlem, Alfred Georg Klausen.

Her er listen over filmene som ble vist fredag:

  • Sir Jon Tønnessen: "Death"

  • Janic Heen: Estherorkester : "Skip a Beat"

  • Ola Røyseland: "Monster Noir"

  • Saona Puth: "Sjelens former"

  • Jonas Bratteli, John Nomedal: "En liten gutt"

  • Jan Eliassen: "Det norske språk"

  • David Jadlovkier, Tor-André Knutsen, Liss Anett Steinskog: "Rhythm & Sole"

  • Ole Goethe: "Gjør det værre"

  • Adrien Le Gall, Tormod Undheim, Reidunn Longvik Reinholdt: "Blendet"

  • Filmverkstedet på Samsen: "Åseral, 9. november 1944"

  • Jan Eliassen: "Essence of A Session - Preach"

Foto: Ann Magritt Arnli