KRISTIANSAND: — Vi ligger rundt 20.000 vi også, sier musikksjef Jørgen Skauge i Quartfestivalen.

Det var mandag Hovefestivalen først brøt den gjensidige billettsalgshemmeligholdelsen og gikk ut med tallet 20.000 solgte. Tallet er regnet ut slik at ett festivalpass regnes som fem enkeltbilletter.

Og hvis Quart gjør samme regnestykke blir altså tallet ikke noe mindre, ifølge musikksjefen.

— Likevel er salget vårt litt dårligere enn det var på samme tid i fjor. Det har sammenheng med at vi har vært sent ute med å offentliggjøre artistene i år. Men etter påske har salget gått jevnt og trutt, sier Skauge.

75 000 totalt

Festivalen hans legger ut til sammen 15.000 billetter daglig, slik at det totale antallet billetter til salgs er 75.000. Tidligere var maks-antallet Quart-billetter 60.000, men nå har festivalen utvidet kapasiteten med den nye Idrettsplassen.

Hvor mange billetter som blir lagt ut for salg av Hove er uklart, ettersom dette er første året festivalen settes opp. Tidligere har man operert med tall som 35.000. Quartfestivalen mangler ennå to hovednavn på plakaten sin, og Hovefestivalen ett.

Samtidig drysser begge festivalene små og mellomstore navn hele tiden.

Lovende band

Tidligere denne uken har Quart offentliggjort Erlend Ropstad og Meshuggah, og i dag er det Kill The Youngs som drysser ut av sekken.

— Dette er tre brødre fra Manchester som slapp debutplaten i 2005. Oppfølgeren kommer i september, og de er ett av bandene som blir ventet å boble i England i år, sier Skauge.

Brødretrioen har oppnådd stor popularitet og salg i Frankrike av alle steder, men er ikke oppdaget av hjemmepublikum ennå.

Skauge oppdaget dem da de 11. januar spilte i Oslo på Coca-Cola Takeoff sammen med Lorraine.

— Når slipper du neste headliner?

— Det kommer det også.

— Men det skjer før utgangen av mai?

— Å ja da.