KRISTIANSAND: Ifølge VG betaler Quart og Hove rundt to millioner kroner for sine største artister. Blant annet skal Quart ha betalt 2,3 millioner kroner for The Who og 2,1 millioner kroner for Scissor Sisters. Hove skal på sin side ha punget ut med 2,1 millioner for The Killers og 1,8 millioner for My Chemical Romance, ifølge kildene VG har snakket med.

— Det stemmer at vi har brukt mer penger for enkelte av hovednavnene. Det gjelder særlig to band, uten at jeg kan si hvor mye vi betaler, sier musikksjef for Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen, til fvn.no.

Ifølge VG er disse to bandene My Chemical Romance og The Killers.

Knallhard konkurranse

Gunnufsen mener det er feil å påstå at Hovefestivalen er ansvarlig for en vridning i markedet.

— Noen mener vi har betalt kunstig høye honorarer. Det er kanskje sant for et par av hovedbanda våre, men flesteparten av bandene er priset helt riktig i forhold til markedet. Dessuten er det ikke bare Quart vi konkurrerer med, Norge flommer over av festivaler. Når Iggy & the Stooges kan spille i Tromsø og Brett Anderson spiller på Skral festival, viser det at konkurransen er blitt knallhard, sier Gunnufsen til fvn.no.

- Helt feil

Toffen Gunnufsen og Jørgen Skauge avviser beskyldningene om at de overbyr hverandre i jakten på artister til de to sørlandsfestivalene.

— Summene som er kommet frem i VG er feil. Så enkelt er det. Jeg har ikke lov til å diskutere hva de enkelte bandene koster, men noen av tallene som står i VG er så mye som 30/40 prosent feil, sier Gunnufsen til fvn.no.

— Det er generelt sett blitt litt dyrere, samtidig som enkelte agenter utnytter situasjonen til deres egen fordel, sier Gunnufsen til VG.

Skauge: - Fire store festivaler

Quarts musikksjef, Jørgen Skauge, innrømmer likevel at konkurransen er blitt hardere, og at etableringen av Hovefestivalen har bidratt til en prisstigning.

— Det har hendt at vi har fått klar beskjed om at vi må høyne budene fordi vi har en lokal konkurrent. Vi har fått fire store festivaler istedenfor tre. Dette er et år med få store headlinere på veien. Etterspørselen er samtidig større enn noensinne. Det skrur opp prisen på bandene som er tilgjengelige, sier Jørgen Skauge til VG.

Hovefestivalen skal også ha betalt så mye som 200.000 dollar for det relativt ukjente bandet Klaxons. Det mener Gunnufsen sier mye om troverdigheten til VGs kilder.

— Er folk helt gale? De kan ikke ha begrep om hva de snakker om, sier han når VG spør om dette er riktig.